ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ναυπάκτου και Πάτρας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:36 και είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νότια της Ναυπάκτου, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αχαΐας και Φωκίδας. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 6 χιλιόμετρα. με την δόνηση να γίνεται αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, ανησυχώντας τους κατοίκους.
Λίγο μετά, στις 06:38 ακολούθησε μετασεισμός εντάσεως 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς στην περιοχή καθώς μετά τον κύριο έχουν καταγραφεί άλλοι έξι σε διάστημα 90 λεπτών.
H συγκεκριμένη περιοχή τους τελευταίους μήνες έχει δώσει αρκετές ισχυρές σεισμικές δονήσεις, με τελευταία αυτή των 4,8 Ρίχτερ τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος είχα μάλιστα μετασεισμούς άνω των 4 Ρίχτερ.
Διαβάστε επίσης:
Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής – Τι θα γίνει με τις αδιάθετες δόσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση Ανάλυση για Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Jumbo, Chevron, Pfizer, Tesla
- Γιατί η Κίνα δεν βιάζεται
- Γιατί λάμπουν Optima, OTE, ΔΑΑ, Dimand, τα 150 εκατ. του Παππά, ο πόλεμος Καλαβρουζιώτη – Τσάφου, το κώνειο του ΚΜ, το 13άρι της Αγγελικούση, ο γάμος Βαρβέρη-Μιχαλοπούλου και το hot ταξίδι στο Παρίσι του πολιτικού με την πλατινομαλλούσα
- Γιατί οι ιδιοκτήτες στο NFL δεν βιάζονται να ανοίξουν περισσότερο την πόρτα στα επενδυτικά κεφάλαια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.