• Top Stories

    Οριακές καταστάσεις στο Ποτάμι: Εκτός της ΚΟ ο Δανέλλης (upd)

    • NewsRoom

    Σπύρος Δανέλλης


    Οριακή η κατάσταση στο Ποτάμι, το οποίο έχει κοινοβουλευτική δύναμη έξι βουλευτών, ενώ ανακοινώθηκε ότι ο Σπύρος Δανέλλης δεν είναι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. Η απόφαση ελήφθη, αφήνοντας την ΚΟ του κόμματος με πέντε βουλευτές, μετά την ανακοίνωση του Σπύρου Δανέλλη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκε η επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ενημερώνει ότι ο κ. Δανέλλης δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ του Ποταμιού.

    Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές μέσα στο κόμμα, με τον Γρηγόρη Ψαριανό να δηλώνει το πρωί της Τρίτης ότι αν δεν διαγραφεί ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, θα φύγει εκείνος, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ζήτημα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά υπάρχει στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Ο Γρηγόρης Ψαριανός συμπλήρωσε πως μετά τη δήλωση Δανέλλη ότι ο ίδιος θα ψηφίσει την κυβέρνηση και την αναμενόμενη διαγραφή του από την ΚΟ του Ποταμιού, «όλοι μαζί τώρα θα αποφασίσουμε και ελπίζω να πάμε σε διαφορετική ενιαία στάση» για την Συμφωνία των Πρεσπών.

    Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποφασίσει το Ποτάμι να αποχωρήσει από την ψηφοφορία εκείνη, λέγοντας πως «είναι μια εκδοχή να αποχωρήσουμε, θα το συζητήσουμε».

    Αναφερόμενος στο δικό του πολιτικό μέλλον, ξεκαθάρισε πως ακόμα και σε περίπτωση που αποχωρήσει από το Ποτάμι, θα παραμείνει ανεξάρτητος και δεν θα προσχωρήσει σε κοινοβουλευτική ομάδα άλλου κόμματος. Επίσης, συμπλήρωσε πως «δεν έχει συμφωνηθεί και αποφασισθεί τίποτα» σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές και το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία.

    «Είναι ανέντιμο και λάθος να μετακινείσαι από την μια κοινοβουλευτική ομάδα στην άλλη, την ίδια κοινοβουλευτική περίοδο, χωρίς να παρεμβάλλονται εκλογές. Όσοι μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο είναι αποστάτες» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Μακάρι να γίνουν γρήγορα οι εκλογές».

    Μαυρωτάς: Θολώνει το μήνυμα του Ποταμιού

    «Στενάχωρη και δυσάρεστη εξέλιξη» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Με την αποσκίρτηση θολώνει το μήνυμα για το Ποτάμι» είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6.

    Όπως είπε «ο Δανέλλης δεν κατάλαβε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είναι λευκή επιταγή προς την κυβέρνηση».

    Όσον αφορά το αν αλλάζει η στάση του Ποταμιού για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μαυρώτας είπε ότι «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή, αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε, οπότε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

    Κληθείς να τοποθετηθεί για την τύχη του Σπύρου Δανέλλη, ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι «σε θέματα κομματικής πειθαρχίας φαίνεται ότι θα αναγκαστούμε να πάμε σε διαγραφή» προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «οι διαδικασίες είναι τυπικές, είναι μονόδρομος η διαγραφή του».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απάντησε ο Δανέλλης στο τελεσίγραφο Θεοδωράκη: Θα στηρίξω την κυβέρνηση Τσίπρα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δανέλλης: Ψήφος εμπιστοσύνης αν χρειαστεί, για να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή (video)



    ΣΧΟΛΙΑ