• Top Stories

    Αινιγματική δήλωση Hollande: Προαναγγέλει διάλυση της ΕΕ;

    • NewsRoom

    Φρανσουά Ολάντ, Πρόεδρος Γαλλίας


    Σε βαρύ κλίμα εξαιτίας του τριήμερου πένθους για το θάνατο 129 ανθρώπων από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας ο πρόεδρος της Γαλλίας F. Hollande  έκανε για πρώτη φορά λόγο για επιστροφή στα εθνικά σύνορα. Στην ομιλία του στην πρώτη ιστορική κοινή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών, ο  Hollande  διεμήνυσε ότι η «Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο».

    Ο Hollande  τόνισε ότι «η Γαλλία δεν εμπλέκεται σε πόλεμο πολιτισμών, καθώς αυτοί οι δολοφόνοι δεν αντιπροσωπεύουν κανένα πολιτισμό.Σήμερα η χώρα μας θρηνεί. Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου έχουν στόχο «να σπείρουν τον φόβο και να μας διαιρέσουν.Οι επιθέσεις της Παρασκευής αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν στη Συρία, οργανώθηκαν στο Βέλγιο και πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία” είπε χαρακτηριστικά.

    Προαναγγέλει κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν και επιστροφή στα εθνικά σύνορα;

    Ερωτήματα προκαλεί η δήλωση του περί αποτελεσματικού  έλεγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, διαφορετικά- προειδοποίησε-  ότι θα υπάρξει επιστροφή στα εθνικά σύνορα και «αποδόμηση της ΕΕ».

    «Αυτοί που στήριξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εγκλήματά τους ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να τους πολεμήσει και να τους καταστρέψει» δήλωσε. Τόνισε ότι η Συρία αποτελεί «το μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών».

    Η Γαλλία έχει αντιμετωπίσει «πολύ χειρότερες δοκιμασίες», δήλωσε ο Hollande , ο οποίος σημείωσε ότι όλα τα κράτη της Ευρώπης πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους, καθώς ο εχθρός -όπως είπε- «είναι εχθρός όχι της Γαλλίας, αλλά της Ευρώπης».

    Τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Obama  και με τον Ρώσο πρόεδρο Putin , σε μια προσπάθεια να ενώσουν δυνάμεις απέναντι στην τρομοκρατία.

    Ανάμεσα στα μέτρα που πρότεινε ο Hollande για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, ήταν:

    • Η Γαλλία θα επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για τρεις μήνες
    • Το Σύνταγμα θα πρέπει να επιτρέπει στο κράτος να απαγορεύει σε πολίτη με διπλή υπηκοότητα να μπαίνει σε γαλλικό έδαφος, εάν αυτός αποτελεί «τρομοκρατική απειλή».
    • Θα ψηφιστεί νόμος που θα ορίζει ότι θα μπορεί να αφαιρείται από πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα, η γαλλική υπηκοότητα, εάν κατηγορηθούν για τρομοκρατία.
    • Θα απευλαύνονται με ταχύτερες διαδικασίες οι ξένοι πολίτες που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.
    • Προανήγγειλε 5.000 θέσεις εργασίας στην αστυνομία  μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
    • To αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα πλεύσει αύριο στη Μεσόγειο για καλύτερο συντονισμό των δράσεων στη Συρία.

    Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Hollande  και τα μέλη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας τραγούδησαν τη Μασαλιώτιδα, τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας ως ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς

    Δείτε το video :



    ΣΧΟΛΙΑ