• Top Stories

    Ο Τσίπρας μοιράζει παροχές και υποσχέσεις: Συνεδριάζει το νέο Υπουργικό

    • NewsRoom

    Αλέξης Τσίπρας


    Μετά τη… ζαλάδα που προκάλεσαν οι αποφάσεις Τσίπρα για το νέο κυβερνητικό σχήμα, ο πρωθυπουργός έρχεται από σήμερα ενώπιος ενωπίω με τις επιλογές του και πρέπει να συντονίσει την ετερόκλητη αυτή ομάδα, προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Τα δίδυμα-φωτιά Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα (Προστασίας του Πολίτη), Μιχάλης Καλογήρου και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (Δικαιοσύνης), Πάνος Καμμένος και Παναγιώτης Ρήγας (Άμυνας), αλλά και οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μυρσίνη Ζορμπά, Μάρκος Μπόλαρης κάθονται από σήμερα στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτζη, Γιάννη Δραγασάκη, Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Το νέο Υπουργικό συνεδριάζει στις 11 το πρωί και ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ενόψει ΔΕΘ και να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη λεγόμενη «μεταμνημονιακή περίοδο».

    Τα αμφιλεγόμενα ανοίγματα τόσο προς την Κεντροαριστερά όσο και προς τα δεξιά έχουν φέρει μεγάλο προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο πρωθυπουργός ευελπιστεί ότι με τις παροχές και τις υποσχέσεις θα αλλάξει το βαρύ πολιτικό κλίμα, που επικρατεί για την κυβέρνησή του.

    Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να βάζει στο επίκεντρο τα κοινωνικά μέτρα και τις πολιτικές ανάπτυξης και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κινηθεί και η ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο.

    Κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστείλει τη μείωση των συντάξεων, που η ίδια έχει ψηφίσει, από 1ης Ιανουαρίου του 2019. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης χθες δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα για το θέμα, ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ανέφερε ότι θα εκπλαγούν αρνητικά οι -εγχώριοι- θιασώτες των πολιτικών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυβέρνηση χωρίς πολιτικό στίγμα από έναν αλλοπρόσαλλο ανασχηματισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανασχηματισμός «μηδενικής πνοής» με πρόσωπα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν – Κερδισμένη η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου



    ΣΧΟΛΙΑ