• Top Stories

    Ο Τσίπρας αναζητά απεγνωσμένα να πουλήσει ένα story στην ΔΕΘ

    illustrate


    Σε θέση μάχης βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στην ουσία όμως αναζητούν ένα story να πουλήσουν. Για το σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων με τους συνεργάτες του αλλά και κυβερνητικά στελέχη. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου που ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ με το θεσμό να κλείνει 90 χρόνια ζωής, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου θα έχει προηγηθεί η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου.

    Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει να πουλήσει κανένα story στην ΔΕΘ. Τίποτα δεν πάει καλά. Η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση , οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς, τα νέα αυξημένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ έρχονται σε λίγες ημέρες ενώ οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται ακάθεκτες. Δεν είναι τυχαίο ότι 12 δήμοι της χώρας προ 2 ημερών μπήκαν σε κλοιό επαγρύπνησης  εξαιτίας κρουσμάτων ελονοσίας.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος τα εγχώρια κρούσματα καταγράφηκαν σε νέες περιοχές μετάδοσης, (Αχαϊα, Ηλεία, Θεσσαλονίκη), σε σχέση με τα κρούσματα του περασμένου έτους, γεγονός που δείχνει τη μολυσματική επέλαση της νόσου. Οι τρεις αυτοί νομοί, μάλιστα, έχουν τεθεί από τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ σε κλοιό επαγρύπνησης, καθώς έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των ευάλωτων περιοχών, δηλαδή είναι αυξημένου κινδύνου για την μετάδοση της ελονοσίας.

    Επιπρόσθετα η εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ξαναβγεί στις αγορές για δανεισμό σε λιγότερο από 12 μήνες από σήμερα, μοιάζει περισσότερο με ευχολόγιο παρά με πραγματική προοπτική.

    Κανένα στορυ για το 2017 

    Ο Αλέξης Τσίπρας  δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα στην ΔΕΘ. Θα αρκεστεί να  παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης και τις προοπτικές της, τις οποίες αναμένεται να εντάξει στον μακροπρόθεσμο στόχο επανάκαμψης της χώρας και επιστροφής της σε κανονικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανεργία και την μετανάστευση των νέων, με χρονικό ορίζοντα το 2020.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέροντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και το βαθμό στον οποίο αυτές υλοποιήθηκαν. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα εστιάσει σε δύο βασικούς πυλώνες, τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό.

    Έτσι, θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να κλείσουν αρκετά ανοιχτά θέμα , όπως η δεύτερη αξιολόγηση που αφορά στα εργασιακά και τις αποκρατικοποιήσεις, το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού, ο ΕΝΦΙΑ, καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Μεγάλης σημασίας θεωρείται από την κυβέρνηση η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου. Μέχρι στιγμής, την συμμετοχή τους σε αυτήν -εκτός από την Ελλάδα- επιβεβαίωσαν και όλοι οι ηγέτες από την Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα και την Κύπρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/andreas-andreadis-stichima-ton-prothipourgo-ine-sta-esoda-ke-ochi-sta-kefalia/68689

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies-dday-o-polemos-ton-kanalarchon/68586



    ΣΧΟΛΙΑ