• LIFE&STYLE

    Το πιο ανατριχιαστικό μέρος στον κόσμο ανήκει στην Disney (photos)

    • NewsRoom


    Το υδάτινο πάρκο της Walt Disney δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την εικόνα που είχε στο παρελθόν. Ο διάσημος φωτογράφος Seph Lawless “τρύπωσε” στα άδυτα της τέως αυτοκρατορίας του πάρκου και μας παρουσιάζει ανατριχιαστικές εικόνες που δείχνουν την τελική κατάρρευση του. Ο δημιουργός των φωτογραφιών όπως ανέφερε στην Βρετανική εφημερίδα Daili Mail, θεωρείται πια “ανεπιθύμητος” από την Disney, οι αρμόδιοι οι οποίοι του απαγόρευσαν την είσοδο του στο πάρκο.walt disney park

    Το Disney’s River Country άνοιξε ως το πρώτο υδάτινο πάρκο της Walt Disney World το 1976 και αφότου έκλεισε το 2001, αφέθηκε στην εγκατάλειψη.

    park

    Το μόνο άλλο πάρκο της Disney που έχει κλείσει, το Discovery Island, έχει επίσης αφεθεί στη φθορά του χρόνου, σύμφωνα με τον Lawless που κατάφερε μόνο να πλησιάσει για να βγάλει μερικές φωτογραφίες από το εξωτερικό του. Tα δύο πάρκα βρίσκονται στην περιοχή Bay Lake της Φλόριντα και απέχουν μόλις 300 μέτρα μεταξύ τους.

    Οι ανατριχιαστικές εικόνες συνθέτουν ένα τρομακτικό τοπίο που μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία τρόμου.

    Η σημερινή εικόνα των δύο πάρκων δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο το ένδοξο παρελθόν τους, καθώς κάποτε αποτελούσαν διάσημους προορισμούς για τις οικογένειες με φωτογραφίες που δείχνουν παιδιά να γελάνε διασκεδάζοντας σε κάποιες από τις πολλές πισίνες των πάρκων.

    Η πτώση για το River Country ξεκίνησε όταν το 1980 πέθανε ένα παιδί που είχε επισκεφτεί το πάρκο από ένα σπάνιο είδος αμοιβάδας. Η τραγωδία που έλαβε μέρος στο πάρκο συνέβη όταν ένα σπάνιο είδος αμοιβάδας μπήκε στην μύτη ενός παιδιού με αποτέλεσμα να φτάσει στον εγκέφαλο του και να προκαλέσει τον θάνατο του.

    Ο Lawless αναφέρει πως θέλει να ενημερώσει τον κόσμο με τις φωτογραφίες του για το πως ο Disney δεν κατάφερε να “καθαρίσει” αυτά που άφησε πίσω του.

    Ακόμη, ο ίδιος τονίζει πως συνομιλώντας με τους εργάτες ανακάλυψε ότι η λίμνη που βρίσκεται κοντά στο πάρκο θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για να μπορεί κάποιος να κολυμπήσει σε αυτή. Ακόμη ο ίδιος επισημαίνει, βασιζόμενος στις περιγραφές τους, ότι οι βάρκες και τα νυχτερινά πυροτεχνήματα μόλυναν τη λίμνη τόσο πολύ που οι άνθρωποι που ψαρεύουν εκεί δεν πρέπει να τρώνε τα αλιεύματά τους επειδή είναι τοξικά.

    sfgdsgd dgedhgdh sfsgfesgeg

    Τέλος, ο ίδιος σημειώνει την απαγόρευση που εκδόθηκε προς το πρόσωπο του για να μην μπορεί να επισκέπτεται το μέρος αυτό, γεγονός που δεν μπόρεσε όμως να τον αποτρέψει από την λήψη των επίμαχων φωτογραφιών.



    ΣΧΟΛΙΑ