• Κοινωνία

    Ο Φουρθιώτης προσέφυγε στο ΣτΕ για το «κόψιμο» της αυξημένης αστυνομικής φρούρησης του

    Μένιος Φουρθιώτης

    Μένιος Φουρθιώτης


    Τους 4 αστυνομικούς που τον φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως  ζητά πίσω ο Μένιος  Φουρθιώτης.
    O τηλεοπτικός παρουσιαστής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ είναι παράνομη και  αντισυνταγματική. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του, υποστηρίζει ο 36χρονος, και ζητά από το ΣτΕ να ακυρώσει την από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

    Πώς απέκτησε φρουρούς

    Στην προσφυγή του ο  Μένιος  Φουρθιώτης εξιστορεί το χρονικό της διάθεσης ανδρών και οχημάτων της αστυνομίας για την προσωπική του ασφάλεια.
    Όπως λέει στην προσφυγή του με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στις 13.1.2021 του διατέθηκαν:

    Τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ   Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και  Stoudio AlfaEPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

    Στις 18 Μαρτίου 2021 με νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας του παρουσιαστή αυξήθηκαν.  Του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επιπλέον,  διατάχθηκε η φρούρηση της οικίας και του τόπου εργασίας του όλο το  24ώρο. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας  επρόκειτο να επανεξεταστούν στις 19 Ιουνίου 2021.

    Σύμφωνα με τον Φουρθιώτη, τα μέτρα αυξήθηκαν καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του. Επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον Τ/Σ EPSILON TV.

    Τελικά με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., «κόπηκαν» οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε η φρούρηση της κατοικίας του.

    Στην αίτηση ακύρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η πρόσφατη απόφαση   είναι αντισυνταγματική και παράνομη γιατί δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν από την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την  οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

    Ακόμη, υποστηρίζει ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να  δικαιολογούν τη δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη.



    ΣΧΟΛΙΑ