• Top Stories

    Ο Ελληνοαμερικανός που προκάλεσε την οργή του Twitter – Αυτός είναι ο Milo Yannopoulos


    Τα πύρινα – ακροδεξιάς ρητορικής – tweets του προκάλεσαν τη μήνιν του Twitter που τελικά αναγκάστηκε να μπλοκάρει μόνιμα το λογαριασμό του. Ο Milo Yannopoulos, συντηρητικός συντάκτης και troll (έτσι λέγοντα άτομα στα social media που κάνουν κριτική επί παντός επιστητού), προκάλεσε ένα κύμα ξεσηκωμού των followers του εναντίον του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, με το σκεπτικό ότι παρεμποδίζει την ελευθερία της γνώμης.

    miloyannopoulos3
    Ο Ελληνοαμερικανός Milo Yannopoulos

    “Ο λογαριασμός που αναζητάτε έχει ανασταλεί”, έλεγε το μήνυμα που εμφανιζόταν στους χρήστες όταν προσπαθούσαν να μπουν στο προφίλ του Ελληνοαμερικανού συντάκτη της ιστοσελίδας “Breitbart”. Τον αποκλεισμό του από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πρώτο μετέδωσε το δίκτυο BuzzFeed, το οποίο ανακοίνωσε ότι ο Yannopoulos “το παράκανε” αυτή τη βδομάδα ανεβάζοντας αναρτήσεις με σχόλια εναντίον της πρωταγωνίστριας των “Ghostbusters”, την ηθοποιό Leslie Jones.

    https://twitter.com/ben_c_18/status/755590700910120964?ref_src=twsrc%5Etfw

    Αυτά είναι τα επίμαχα tweets που οδήγησαν στον μόνιμο αποκλεισμό του Milo:

    Τα tweets που πόσταραν ο Yannopoulos και οι followers του έφτασαν σε τέτοιο σημείο που οδήγησαν την Jones να διαγράψει το λογαριασμό της. Η ίδια η Jones έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους θαυμαστές της εξηγώντας το γιατί επέλεξε να αποχωρήσει από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης:

    “Ο κόσμος πρέπει να μπορεί να εκφράζει διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις στο Twitter”, δήλωσε το κοινωνικό δίκτυο στην επίσημη ανακοίνωσή του για το γεγονός. “Όμως κανένας δεν πρέπει να πέφτει θύμα στοχοποιημένου διαδικτυακού bullying και οι κανόνες μας απαγορεύουν ρητά την υποκίνηση και τη συμμετοχή στην διαδικτυακή παρενόχληση οποιουδήποτε χρήστη”. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης συμπλήρωσε και το ότι “Τις τελευταίες 48 ώρες συγκεκριμένα παρατηρήσαμε αύξηση στους λογαριασμούς που παραβίασαν αυτούς τους κανονισμούς και έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις εναντίον των λογαριασμών αυτών που ποικίλλουν αναλόγως την περίπτωση, από απλές προειδοποιήσεις και διαγραφή των tweets που αντιβαίνουν στους κανόνες ως και μόνιμο αποκλεισμό των χρηστών”.

    Το κοινωνικό δίκτυο επίσης τόνισε ότι βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης της πολιτικής του ενάντια στο μίσος με σκοπό να απαγορεύει με πιο αυστηρό τρόπο τις ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

    Το παρακάτω αντίγραφο του email που έστειλε το Twitter στον Yannopoulos δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα Breitbart:

    slack_for_ios_upload

    Ο αμφιλεγόμενος Ελληνοαμερικανός συντάκτης, σε δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα που εργάζεται, κατακεραύνωσε το κοινωνικό δίκτυο για τον “δειλό αποκλεισμό” του προφίλ του. “Το Twitter με καθιστά υπεύθυνο για τον τρόπο που οι θαυμαστές μου εκλαμβάνουν την διαστρεβλωμένη λογική της Αριστεράς. Όπως όλες οι παρόμοιες δράσεις της Ολοκληρωτικής Αριστεράς, έτσι και αυτή θα σκάσει στα μούτρα τους και θα μου χαρίσει ακόμα περισσότερους οπαδούς που με λατρεύουν”, δήλωσε και προσέθεσε ότι “Εμείς κερδίζουμε τον πολιτισμικό πόλεμο και το Twitter μόλις αυτοπυροβολήθηκε”.

    Στην ουσία ο Yannopoulos προανήγγειλε ότι αυτό θα είναι και το τέλος της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας πως “Όλοι όσοι νοιάζονται για την ελευθερία του λόγου έλαβαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: δεν είστε ευπρόσδεκτοι”.

    Μετά τον αποκλεισμό του, οι θαυμαστές του ξεκίνησαν να τουιτάρουν χρησιμοποιώντας το hashtag “#FreeMilo”. Να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός αυτός ήρθε ένα μήνα μετά την προσωρινή απενεργοποίηση του προφίλ του Yannopoulos χωρίς εξήγηση. Ένας μάλιστα από τους followers του Yannopoulos ανέβασε και την καθοδική πορεία της μετοχής του κοινωνικού δικτύου και επιτέθηκε σε αυτό σχολιάζοντας “Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει”.

    https://twitter.com/VeyGraphics/status/755597469002698752?ref_src=twsrc%5Etfw

    https://twitter.com/bakedalaska/status/755607539262361600?ref_src=twsrc%5Etfw

    Ο εν λόγω Ελληνοαμερικανός συντάκτης έχει προϊστορία στο μέσο. Νωρίτερα φέτος το κοινωνικό δίκτυο δέχθηκε επίθεση επειδή αφαίρεσε το γαλάζιο “Verified” σήμα από το προφίλ του Milo, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι αυτό συνέβη εξαιτίας ενός σατιρικού του σχολίου με θέμα το φεμινισμό.

    Βεβαίως το Twitter αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ine-episimo-o-trump-olotachos-gia-tin-proedria-ton-ipa/62471

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pos-katafere-pippa-middleton-na-episkiasi-ke-pali-ti-galazoemati-aderfi-tis/62470

     



    ΣΧΟΛΙΑ