ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Ντονέτσκ, υποστηρίζουν οι τοπικές, φιλορωσικές αρχές της αυτονομιστικής επαρχίας.
«Λόγω των βομβαρδισμών των ουκρανικών δυνάμεων, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ανέφερε το γενικό επιτελείο των φιλορωσικών δυνάμεων σε ανάρτηση στο Telegram.
Η πόλη Ντονέτσκ είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυχθείσας «δημοκρατίας», στη λεκάνη του Ντονμπάς. Ελέγχεται εν μέρει από τους φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014 και είναι το θέατρο σφοδρών μαχών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, οι φιλορωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι από το πρωί η πόλη Ντονέτσκ βομβαρδίζεται από τους Ουκρανούς και ότι σε διάφορες συνοικίες της έχουν πέσει περισσότερες από 200 οβίδες των 155 χιλιοστών. Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, από τους βομβαρδισμούς αυτούς χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων ένας κινηματογράφος και ένα καφενείο στο κέντρο της πόλης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δωρεά σπέρματος Δανία: 7 Κέντρα το χρησιμοποίησαν, χάθηκε ένα παιδί στην Ελλάδα, έρευνα σε εξέλιξη, τα ερωτήματα
- Ασήμι ή χρυσός; Πώς το «μέταλλο του διαβόλου» έχει ξεπεράσει σε απόδοση το ασφαλές καταφύγιο
- ΑΔΜΗΕ: Η Morgan Stanley, η Blackrock και το αίνιγμα της αύξησης κεφαλαίου – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
- Πώς η στροφή Τραμπ για την κάνναβη ενισχύει την Tikun Olam Ελλάδος