ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Ντονέτσκ, υποστηρίζουν οι τοπικές, φιλορωσικές αρχές της αυτονομιστικής επαρχίας.
«Λόγω των βομβαρδισμών των ουκρανικών δυνάμεων, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ανέφερε το γενικό επιτελείο των φιλορωσικών δυνάμεων σε ανάρτηση στο Telegram.
Η πόλη Ντονέτσκ είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυχθείσας «δημοκρατίας», στη λεκάνη του Ντονμπάς. Ελέγχεται εν μέρει από τους φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014 και είναι το θέατρο σφοδρών μαχών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, οι φιλορωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι από το πρωί η πόλη Ντονέτσκ βομβαρδίζεται από τους Ουκρανούς και ότι σε διάφορες συνοικίες της έχουν πέσει περισσότερες από 200 οβίδες των 155 χιλιοστών. Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, από τους βομβαρδισμούς αυτούς χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων ένας κινηματογράφος και ένα καφενείο στο κέντρο της πόλης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μόντι: Διασφαλισμένα τα ενεργειακά αποθέματα – Προειδοποίηση για σοκ από την κρίση στο Ορμούζ
- Πούτιν: Έδωσε συγχαρητήρια στον Κιμ Γιονγκ Ουν για την εκλογή του – «Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα»
- Ινδικά πλοία LPG διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ υπό ιρανική καθοδήγηση
- Στενά του Ορμούζ: «Τέλη διέλευσης» ύψους 2 εκατ. δολαρίων ανά πλοίο χρεώνει το Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.