• Top Stories

    Ντίνος Καρούσης: Μεγάλο comeback μετά από 6 χρόνια για τη Chios Navigation

    Ο εφοπλιστής της Chios Navigation. κ. Ντίνος Καρούσης


    Στην πρώτη παραγγελία νεότευκτου εδώ και 6 χρόνια, προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Chios Navigation, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Ντίνος Καρούσης. Συγκεκριμένα η ναυτιλιακή εταιρεία φέρεται πως παρήγγειλε την κατασκευή ενός tanker τύπου MR (χωρητικότητας 50.000-dwt), στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard (HMD), με ημερομηνία παράδοσης εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tradewinds, η ναυτιλιακή συμφώνησε με τα ναυπηγεία τον Δεκέμβριο του 2017 και στο deal δεν υπάρχει option για την κατασκευή άλλου πλοίου.

    Όπως αναφέρουν ναυλομεσιτικές πηγές, το νεότευκτο πλοίο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς Tier II του IMO, κάτι που σημαίνει πως με βάση τα σημερινά δεδομένα θα κοστίσει στην εταιρεία 33 εκατομμύρια δολάρια. Αν όμως εν τέλει κατασκευασθεί σύμφωνα με το Tier III, το ποσό αναμένεται να ανέβει κατά 2 εκατομμύρια δολάρια.

    Η τελευταία παραγγελία της ναυτιλιακής έγινε το 2011, όταν και παρήγγειλε δύο tankers μεταφοράς προϊόντων από τα ναυπηγεία HMD, για ένα ποσό που ανήλθε στα 74 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

    Ο εφοπλιστής της Chios Navigation. κ. Ντίνος Καρούσης
    Ο εφοπλιστής της Chios Navigation. κ. Ντίνος Καρούσης

    Ο στόλος της ναυτιλιακής του κ. Καρούση απαρτίζεται από οκτώ bulkers με μέσο όρο ηλικίας τα 9 χρόνια. Σημειώνεται πως η Chios Navigation έχει υπό κατασκευή ακόμη ένα bulker, στα ναυπηγεία Tsuneishi Heavy Industries. Το νεότευκτο αναμένεται να παραδοθεί τους επόμενους μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Έλληνας εφοπλιστής απέκτησε τα δύο τάνκερ της Mercator Navigation;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Έλληνας εφοπλιστής που αγόρασε τάνκερ της Chevron

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aγγ. Φράγκου: Μυστική εξαγορά από τη Navios Containers

     



    ΣΧΟΛΙΑ