• Ναυτιλία

    Ποιος Έλληνας εφοπλιστής απέκτησε τα δύο τάνκερ της Mercator Navigation;

    Jens Mahnke, Γενικός Διευθυντής Mercator Navigation


    Στον στόλο Έλληνα πλοιοκτήτη εντάχθηκαν δύο δεξαμενόπλοια τύπου LR1 που πούλησε η γερμανική ναυτιλιακή εταιρία Mercator Navigation, αναφέρουν πηγές της αγοράς. Μάλιστα η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε σε συμφέρουσα τιμή, κάνοντας στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς να μιλούν για ήπια αποκλιμάκωση των τιμών στα συγκεκριμένα πλοία.

    Η γερμανική εταιρία πούλησε κατά τους τελευταίους μήνες του 2017 τρία πλοία και τώρα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Tradewinds, προχώρησε σε περαιτέρω συρρίκνωση του στόλου της.

    Ναυλομεσίτες υποστηρίζουν ότι το King Duncan (κατασκευής 2008) και χωρητικότητας 73,600 dwt, καθώς και το King Darius (κατασκευής 2007) της ίδιας χωρητικότητας, εξαγοράστηκαν από Έλληνα εφοπλιστή.

    Μάλιστα, η τιμή και για τα δύο πλοία εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στα 28 εκατ. δολ.

    Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε και η πώληση των άλλων τριών πλοίων της εταιρίας, των Hellespont Protector και Hellespont Promise που κατασκευάστηκαν το 2007 και του Hellespont Pride (κατασκευής 2006), όλα χωρητικότητας 74,800 dwt που πουλήθηκαν στα 42 εκατ. δολ.

    Οι αρμόδιοι της Mercator Navigation δεν έχουν κάνει προς το παρόν κανενα σχόλιο για τη νέα πώληση. Η εταιρία μέχρι πρότινος είχε στο στόλο της έξι τάνκερ τύπου LR1, ενώ διαθέτει ακόμη handysizes και containers.

    ναυτιλία ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λ. Πατίτσας: Οι κατηγορίες της Glencore για ναυταπάτη και η απόφαση του δικαστηρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα από τα μεγαλύτερα ναυλομεσιτικά γραφεία του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Γιατί υποβαθμίστηκαν από «buy» σε «hold» οι μετοχές της Diana Shipping

     



    ΣΧΟΛΙΑ