• Top Stories

    Ξανά στους δρόμους οι υπερασπιστές της ανεξαρτησίας στην Καταλονία

    • NewsRoom
    Καταλονία


    Στους δρόμους θα βγουν ξανά σήμερα οι υπερασπιστές της ανεξαρτησίας στην Καταλονία, απαιτώντας την απελευθέρωση των πολιτικών της περιφέρειας που έχουν προφυλακιστεί.

    Διαδήλωση θα γίνει σήμερα στη Βαρκελώνη, στις 17:00 (τοπική ώρα) και οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι θα συγκεντρωθεί το ίδιο πλήθος με την πορεία για την Ημέρα της Καταλονίας, στις 11 Σεπτεμβρίου.

    Η διαδήλωση γίνεται μία μέρα μετά την απελευθέρωσης της προέδρου του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ, με καταβολή εγγύησης 150.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι πέντε βουλευτές του καταλανικού κοινοβουλίου, που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στο πλαίσιο της έρευνας για «στάση», αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως τέσσερις εξ αυτών πρέπει να καταβάλουν σε διάστημα μίας εβδομάδας εγγύηση ύψους 25.000 ευρώ.

    Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι έχουν κατατεθεί «τέσσερις καταλανικές προσφυγές» ενάντια στην Ισπανία. Μία από τις προσφυγές αυτές, που κατατέθηκε στις 18 Οκτωβρίου, προέρχεται από την πρόεδρο του καταλανικού κοινοβουλίου. Ένας από τους υπογράφοντες την προσφυγή αυτή είναι ο Κάρλες Πουτζδεμόν.

    Στην υπόθεση αυτή, «Φορκαντέλ και άλλοι εναντίον της Ισπανίας», «η Κάρμε Φορκαντέλ και άλλοι 76 προσφεύγοντες, βουλευτές του κοινοβουλίου της Καταλονίας, διαμαρτύρονται επειδή τους απαγορεύθηκε από το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο να συνεδριάσουν σε ολομέλεια για την ανακήρυξη ανεξαρτησίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΕΔΑΔ.

    Η εξέταση των τεσσάρων προσφυγών βρίσκεται στο προκαταρκτικό στάδιο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέλος χρόνου: Επιστρέφει σήμερα στο κελί του ο Δημήτρης Κουφοντίνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξία Μπακογιάννη: Πώς χειρίστηκε την άδεια Κουφοντίνα – «Ξαναζείς τον τρόμο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεσσαλονίκη: 59χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά την ανιψιά του (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ