ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη: Με όπλο που εκτοξεύει 4.500 σφαίρες/λεπτό αναχαιτίστηκαν drone και πύραυλοι
O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι παρά την προεκλογική του υπόσχεση, η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ δεν θα μετακομίσει από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ πριν καταβληθούν προσπάθειες για να επαναληφθεί η ισραηλινο-παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία.
“Θέλω να δώσω την ευκαιρία (σε μια ειρηνευτική διαδικασία) πριν σκεφτώ για τη μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ”, ανέφερε ο Τραμπ σε τηλεοπτική εκπομπή. “Θα λάβουμε μια απόφαση σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον”, πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, που είχε δεσμευτεί πολλές φορές να μεταφέρει την αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Αγία Πόλη, τελικά μετέθεσε την απόφασή του για τουλάχιστον έξι μήνες.
Αυτό το καίριας σημασίας θέμα έχει ανατεθεί για επίλυση στον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος έγινε στα 36 του χρόνια ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στην Ουάσινγκτον.
Η ειρηνευτική διαδικασία παραμένει νεκρό γράμμα από την άνοιξη του 2014. Ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει να οδηγήσει σε επιτυχία το θέμα αυτό στο οποίο οι προκάτοχοί του απέτυχαν.
Η διεθνής κοινότητα ουδέποτε αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ούτε την προσάρτηση της κατεχόμενης ανατολικής της πλευράς το 1967, συνεπώς οι ξένες πρεσβείες είναι εγκατεστημένες στο Τελ Αβίβ.
Παρότι το Ισραήλ θεωρεί την Αγία Πόλη “αιώνια και αδιαίρετη” πρωτεύουσά του, οι Παλαιστίνιοι εκτιμούν αντίθετα ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρέπει να είναι πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους το οποίο προσδοκούν. Το ζήτημα αυτό συνιστά μια από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να διεξαχθούν εκλογές στην Καταλονία ζητάει η ισπανική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραχόι: Υπάρχει πιθανότητα για αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Ένας συν ένας λόγοι που ο MSCI έχει «αναβαθμίσει» ήδη τις ελληνικές μετοχές και η έξοδος της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ καθαρές εισροές, μετά την αναβάθμιση από MSCI, STOXX και FTSE Russell
- MSCΙ: Αναβαθμίζει σε ανεπτυγμένη αγορά την Ελλάδα από τον Μάιο του 2027
- Βουτιά στις τιμές πετρελαίου: Κλείσιμο τριμήνου και άνοιγμα… προσδοκιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.