• Top Stories

    Επίθεση με πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη

    • NewsRoom


    Πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 19:30 έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Εντός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ εκείνη την ώρα βρίσκονταν 30 άτομα, τα οποία εγκατέλειψαν το κτήριο.

    H Αστυνομία περισυνέλεξε κάλυκες από μεγάλο όπλο, πιθανόν καλάσνικοφ. Οι πυροβολισμοί εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα γραφεία.

    Ο δράστης πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη, ο οποίος και εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος.

    Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

    Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.

    Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, με άγνωστο μέσον. Εδώ και λίγη ώρα πάντως αναζητείται από την Άμεση Δράση μια μοτοσικλέτα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή της επίθεσης και είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

    Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπήρχε και δεύτερος για να παρέχει κάλυψη στον ένοπλο.

    Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη γίνονται συχνά στόχος εμπρηστών.

    «Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη τελευταία ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

    «Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας – και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

    Φώφη Γεννηματά: «Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη»

    «Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό καθ’ επανάληψη. Επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αρκετά», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική παρέμβαση της στον ΑΝΤ1.

    «Δεν επικοινώνησε ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο αρμόδιος υπουργός μαζί μας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματα στον ΣΚΑΙ.

    «Συνεργάτες μου μεταβαίνουν στην ΓΑΔΑ για ενημέρωση. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας και δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης όπως μας υποσχέθηκαν στα επανειλημμένα διαβήματα μας για τις συχνές επιθέσεις που δεχόμαστε», ανέφερε.

    Επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας, δήλωσε η Φ. Γεννηματά στην τηλεμαχία στην ΕΡΤ2.

    «Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση . Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής», ανέφερε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ .

    Την απομάκρυνση Τόσκα ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης

    «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, λίγη ώρα μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ .

    «Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία καθότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν μια παράξενη ανοχή στις εγκληματικές δραστηριότητες τρομοκρατικών ομάδων. Τα πράγματα είναι απλά. Μπορεί να είναι υποθέσεις σύνθετες για να τις εξιχνιάσουμε, αλλά είναι απλές ως προς τις ευθύνες. Αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση του κ. Τόσκα και η ανάληψη του υπουργείου από έναν υπεύθυνο – αν μπορεί να βρεθεί κάποιος από το ευρύτερο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο διοικεί ο κ. Τσίπρας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος. Ο κ. Τόσκας είναι γνώστης όλων των περιστατικών, του τα έχουν επισημάνει όλα . Ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο επικίνδυνη είναι η ανικανότητα στην πολιτική. Μπορεί ο κ. Τόσκας να πει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ρυθμούς, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Θα πρέπει να απομακρυνθεί».

    Γ. Καμίνης: Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι

    «Λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, οι πυροβολισμοί εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί, που έρχονται ως συνέχεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη της χώρας. Είναι μία επίθεση καταδικαστέα, που για μία ακόμα φορά θέτει το ζήτημα των λίγων που επιδιώκουν να επιβληθούν με τη βία τους στους πολλούς. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι χρέος των αρχών, το συντομότερο δυνατό να συλληφθούν και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης για τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    Ν. Ανδρουλάκης: Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια

    Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τονίζει τα εξής:

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια η οποία έγινε σε μια χρονική στιγμή όπου η προοδευτική παράταξη γίνεται ενιαία, δυναμώνει, απευθύνεται σε όλο και περισσότερους Έλληνες.

    Το φαινόμενο των επιθέσεων σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται στην περιοχή, δεν είναι κάτι καινούργιο.

    Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά περιστατικά ανομίας που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τόσο οι τρομοκράτες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις και οι μολότοφ θα μετατρέπονται σε Καλάσνικοφ.

    Μαξίμου: Καταδικάζουμε την προβοκατόρικη ενέργεια

    Ανακοίνωση εξέδωσε  το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία σημειώνει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».

    Η ανακοίνωση προσθέτει: «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση.

    Μ. Σπυράκη (ΝΔ): Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό

    Δυστυχώς μεσολάβησαν μόλις τρεις ημέρες από τη στιγμή που η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξαν το θέμα στη Βουλή δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη στον ΑΝΤ1.

    Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει αμέσως να εξιχνιασθεί. Επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, πρόσθεσε.

    ΚΚΕ: Ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν

    Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο και αναφέρει σε σχετικό σχόλιό του πως «πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν».

    Π. Καμμένος: Θυμίζει παρακράτος

    Υπόνοιες για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την υπόθεση των “Paradise Papers”, αφήνει ο υπουργός Άμυνας σχολιάζοντας την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    «Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια κάτι θυμίζει..ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ», αναφέρει συγκεκριμένα ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί» δήλωσε από την πλευρά της και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

    Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να λάβει μέτρα

    Την επιθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, καταδίκασε και η Ένωση Κεντρώων.

    «Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με Καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα. Τα κόμματα πρέπει να φυλάσσονται, όπως και η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και να μην ερχόμαστε κατόπιν εορτής, να κάνουμε απλά διαπιστώσεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ληστές διέρρηξαν το σπίτι ηθοποιού του Μπρούσκο – Δείτε πώς έκαναν το σπίτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χανιά: Αγνοείται από την Παρασκευή 17χρονη – άκαρπες οι έρευνες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στάση πληρωμών από τους πολίτες, στα 9,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές



    ΣΧΟΛΙΑ