• Top Stories

    Ποιος ο ρόλος και οι συνεργοί του 29χρονου που συνελήφθη για τα τρομοπακέτα

    • NewsRoom
    Παπαδήμος


    Νέο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα πιστεύουν ότι απέτρεψαν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με τη σύλληψη του 29χρονου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε μέσω DNA ως ο δράστης της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου.

    Στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν ωρολογιακοί μηχανισμοί και εκρηκτικά, ενώ αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για συνεργούς του, αλλά και για επιθέσεις που προετοίμαζε. Παράλληλα, διερευνώνται οι επαφές που είχε ο 29χρονος με την Πόλα Ρούπα και εκτιμάται ότι είχε ρόλο σε τρεις οργανώσεις: Ως «μπαλαντέρ» στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τους «Λαϊκούς Αγωνιστές».

    Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πόλα Ρούπα είχε εφοδιάσει τον νεαρό με τα πλαστά στοιχεία που χρησιμοποίησε για να ενοικιάσει την γιάφκα στην οδό Αλκαμένους όπου και συνελήφθη.

    Ακόμη, εξετάζεται και η συμμετοχή του στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και στελεχών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού, με ελικόπτερο, τον Φρεβρουάριο του 2016. Η αποτυχία αυτού του σχεδίου πιστεύεται ότι τον έφερε σε ρήξη με την Ρούπα.

    Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν συνδέεται και με την βόμβα που εξερράγη στις 13 Οκτωβρίου του 2016 έξω από το σπίτι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Τσατάνη, αλλά και με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015 την οποία ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

    Το πρωί της Κυριακής λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Εφετείο της Αθήνας. Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή σε θέματα τρομοκρατίας εξέφρασε δια του συνηγόρου του την πρόθεση του να απολογηθεί, ωστόσο για να προετοιμαστεί το κατηγορητήριο, πήρε τελικά προθεσμία για το μεσημέρι της Τρίτης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραμπ: Στη δημοσιότητα όλοι οι φάκελοι για τη δολοφονία του Κένεντι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πότε θα γίνει φθηνότερη η τιμή του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσοχατζόπουλος: Έξαλλος με τις «γκάφες» που μπορούν να τον στείλουν ξανά φυλακή. «Δεν θα αντέξω», λέει



    ΣΧΟΛΙΑ