• Top Stories

    Παπαδημούλης: Επείγον αίτημα για να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ζήτημα των Paradise Papers

    • NewsRoom
    Παπαδημούλης


    Επείγον αίτημα, ώστε να συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα που ανέκυψε με τα Paradise Papers, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημουλης.

    Όπως αναφέρει στο γραπτό του αίτημα «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να συζητήσει και να λάβει σαφή θέση στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής της οικονομικής και πολιτικής ελίτ».

    Το αίτημα κατατέθηκε στην πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, Gabi Zimmer, και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητάει να μεταφερθεί στην Σύνοδο των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το αίτημα για επείγουσα συζήτηση των Paradise Papers στην ερχόμενη Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

    Όπως τονίζεται «με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις 13.4 εκατομμυρίων φορολογικών αρχείων, που ξεσκεπάζουν όλο το σύστημα της παγκόσμιας φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί το ζήτημα που προκύπτει μείζον, καθώς και τις συνέπειες αυτών των φαινομένων καταστροφικές για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, άλλα και για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα φορολογικά κενά που προκύπτουν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπουργός της κυβέρνησης Obama και κληρονόμος της Hyatt Hotels στα Paradise Papers
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντολή Πιτσιλή: Άμεσα πρέπει να ξέρω τις παραβάσεις των Ελλήνων στα Paradise Papers
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νήσος του Μαν (Paradise Papers): Έτσι γίνονται οι business όταν θέλεις να κρύψεις λεφτά (video)



    ΣΧΟΛΙΑ