• Top Stories

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί επιμένει στην ανανέωση της ΝΔ

    • NewsRoom
    μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Αποφασισμένος να προχωρήσει την ανανέωση στη ΝΔ εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

    “Η ανανέωση δεν είναι απειλή είναι όρος προόδου και συνθήκη πολιτικής επιβίωσης. Η ανανέωση είναι η εντολή που έλαβα. Η ανανέωση θα προχωρήσει, αυτό ζητά η πλειοψηφία της κοινωνίας”, ήταν το μήνυμα που έστειλε στους βουλευτές του ο κ. Μητσοτάκης.

    Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της χώρας επισημαίνοντας ότι το διαθέσιμο εισόδημα έχει συρρικνωθεί και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχωρεί. Ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ο κ. Τσίπρας προκαλεί συνεχώς, καθώς η κυβέρνηση κομπάζει για μείωση της ανεργίας, την ώρα που φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό.

    Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την “καθαρή έξοδο” που επικαλείται η κυβέρνηση ως “ένα άδειο πουκάμισο” και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να έρθει στη Βουλή και να καταργήσει τις περικοπές που έχει ήδη ψηφίσει. “Κινδυνεύουμε να βρεθούμε μετά τον Αύγουστο του 2018 σε ένα δύσκολο περιβάλλον” συμπλήρωσε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο λόγος στους βουλευτές

    Αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ , το λόγο έλαβαν έντεκα περίπου βουλευτές της ΝΔ. Από τις ομιλίες που έκλεψαν τα περισσότερα χειροκροτήματα ήταν εκείνη του Κώστα Τασούλα. Ο “γαλάζιος” βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων ότι προγράμματα δεν αρκούν για να κερδηθούν οι εκλογές. Ο Τσίπρας ψηφίστηκε από τον κόσμο γιατί πίστευσαν ότι θα τους δώσει κάτι”.

    Ενώ αναφέρθηκε και στους νέα στελέχη σημειώνοντας ότι “οι νέοι δεν αποτελούν πανάκεια”.Στην ανάγκη να επιτρέψουν εκείνοι οι ψηφοφόροι που έφυγαν από τη ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρθηκε ο Γιώργος Βλάχος ενώ ήταν επικριτικός προς τη στάση κάποιων νέων στελεχών.

    Εντύπωση προκάλεσε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ζήτησε προκειμένου να σταματήσει η εσωστρέφεια να μην δοθούν χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από την άλλη, ο Δημήτρης Κυριαζίδης άφησε αιχμές για “γαλάζιους” αυτοδιοικητικούς οι οποίοι όπως είπε χαριετίζονται με την κυβέρνηση.

    Μίλησαν ακόμη, η Μαρία Αντωνίου, και ο Σταύρος Καλαφάτης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πορεία του κόμματος χαρακτηρίζοντας την θετική ενώ υποστήριξαν την ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή. Φυσιολογική χαρακτήρισε από την πλευρά του τη δημοσκοπική καμψη της ΝΔ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ενώ σημείωσε ότι “δεν πρέπει να ξεχναμε ότι πήγαμε από το -8 του 2015 στο +8 του 2016 -2017”.

    Στα ιδεολογικά αναφέρθηκε ο Κώστας Τζαβάρας ο οποίος σημείωσε ότι “θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, λειτουργεί η”μονταζιλερα” και για τα όσα είπα για την Ηλεία με έβγαλαν Πουτζδεμον της Ελλάδος”.

    Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ έλαβε το λόγο στο ενδιάμεσο των ομιλιών των βουλευτών και είπε “όλοι λέμε πράγματα με τα οποία μετανιώνουμε” κάνοντας αυτοκριτική και για το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον εξωγηινο.

    Τα πηγαδάκια

    Στα ορεινά έδρανα της αίθουσας της Γερουσίας όπως συνηθίζει κάθισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενώ δίπλα του κάθισαν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Γιώργος Βλάχος. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάθισε ανάμεσα στον Βασίλη Κικίλια και τον Κώστα Τασούλα ενώ λίγο πιο δίπλα καθόταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

    Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, όπως το συνηθίζουν,αποχώρησαν από την αίθουσα με το που ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το ίδιο έκανε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ο οποίος δεν έκατσε να ακούσει τις ομιλίες των “γαλάζιων” βουλευτών.

    Έξω από την αίθουσα τις γερουσίες πηγαδάκι με δημοσιογράφους έστησε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσειτη συνέντευξη Σόιμπλε και τα όσα είπε για την κυβέρνηση Σαμαρά υποστήριξε “ο Σόιμπλε τα είπε αυτά για τον Σαμαρά γιατί δεν δεχτήκαμε το υπερταμείο και τις περικοπές στις συντάξεις”.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι δυνατό ήταν το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης “επανέλαβε ότι από τα μνημόνια θα βγαίναμε το 2015, εάν δεν είχαν κάποιοι ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά”.

    Βγαίνοντας από την αίθουσα της Γερουσίας μετά την ολoκλήρωση της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έπεσε πάνω στον βουλευτή Γιώργο Βλάχο. “Γιώργο την Παρασκευή σε περιμένω για καφέ στο γραφείο να τα πούμε” αποκρίθηκε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Βλάχο με τον “γαλάζιο” βουλευτή να απαντά “Εντάξει πρόεδρε θα είμαι εκεί”.

    Σε άλλο πηγαδάκι βουλευτές της ΝΔ πλησίασαν τον Κώστα Τασούλα και το συνεχάρειν για την ομιλία του “μπράβο Κώστα, ήσουν η φωνή μας σήμερα” του είπαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή στον Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύλος στο Υπερταμείο με τα πρόσωπα , τις κλίκες και τις επιλογές Τσακαλώτου
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαστικοί μπελάδες για τους εφοπλιστές Ευάγγελο Πιστιόλη και Γιώργο Οικονόμου



    ΣΧΟΛΙΑ