• Top Stories

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τα «μπαλώσει» με τα αναδρομικά των βουλευτών!

    • NewsRoom
    Βουλή

    Φωτογραφία: Eurokinissi.gr


    Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις ότι 160 πρώην βουλευτές ζητούν αναδρομικά ύψους τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

    Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει πολιτικά ανήθικη τη συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά των βουλευτών και υπογραμμίζει «Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική».

    Παρά τις ανακοινώσεις ωστόσο, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου! Σε αυτόν το νόμο ψήφισε από τη μια άγριες μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από την άλλη τη διάταξη για αύξηση συντάξεων σε πρώην -και σήμερα συνταξιούχους- βουλευτές.

    Πέραν αυτών, στον ίδιο νόμο, όπως αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» της Κυριακής πριν από μερικούς μήνες, τα μόνα πρόσωπα για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στο θέμα του επανυπολογισμού συντάξεων και στην ένταξή τους στον ΕΦΚΑ είναι οι βουλευτές, πρώην και νυν!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέος σκληρός γύρος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαδημούλης: Η απόφαση Ραχόι, ρίχνει λάδι στη φωτιά των εθνικισμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο! 160 πρώην βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά πάνω από 15 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ