ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Οριόλ Ζουνκέρας υποστηρίζει ότι ο ηγέτης του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας, Κάρλες Πουτζντεμόν θα παραμείνει πρόεδρος της Καταλονίας.
«Ο Κάρλες Πουτζντεμόν είναι και θα παραμείνει πρόεδρος της κυβέρνησης και η Καρμ Φορκαντέλ είναι και θα μείνει πρόεδρος του κοινοβουλίου και αυτό θα παραμείνει έτσι μέχρι οι πολίτες να αποφασίσουν το αντίθετο σε ελεύθερες εκλογές», δηλώνει στην εφημερίδα El Punt-Avui, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα ενάντια στην Καταλονία».
Την ίδια ώρα, ο πρέσβης της Ισπανίας στη Γαλλία δήλωσε ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας «μπορεί να θέσει υποψηφιότητα» στις περιφερειακές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί από την ισπανική κυβέρνηση στις 21 Δεκεμβρίου, εκτός και αν η δικαιοσύνη πάρει διαφορετική αποφάση.
«Όλος ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει και ο κ. Πουτζντεμόν καλείται να θέσει την υποψηφιότητα του. Μπορεί να το κάνει, ναι», δήλωσε ο Φερνάντο Καρντερέρα στο ραδιόφωνο Europe 1.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δικαστικές διώξεις για «εξέγερση» ο ισπανός πρέσβης απάντησε: «Εναπόκειται στους δικαστές να αποφασίσουν αν είναι εκτός νόμου ή όχι. Για την ώρα, μπορεί να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του στις εκλογές».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταλονία: Χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία όσα κόμματα είναι υπέρ της ανεξαρτησίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την Τρίτη η απολογία του 29χρονου που συνελήφθη για τα τρομοπακέτα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραμπ: Στη δημοσιότητα όλοι οι φάκελοι για τη δολοφονία του Κένεντι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρούμπιο – Νετανιάχου: «Η σχέση ΗΠΑ–Ισραήλ είναι ανθεκτική όπως οι πέτρες του Τείχους των Δακρύων»
- Brookfield – GIC: Στο τραπέζι συμφωνία $10 δισ. για το μεγαλύτερο deal στην αμερικανική αγορά ακινήτων
- Κυριάκος Μητσοτάκης – Αντόνιο Κόστα: Προγραμματισμένη συνάντηση τη Δευτέρα
- Γεραπετρίτης: Ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με τη Λιβύη
