• Top Stories

    Νέα Δημοκρατία για την ενημέρωση από τον ΕΜSA: «Ψεύτης με σφραγίδα ο Κουρουμπλής»

    • NewsRoom
    Παναγιώτης Κουρουμπλής

    Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


    Πυρά εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαπολύει ξανά η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από την επιβεβαίωση των καταγγελιών που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την καθυστέρηση του αιτήματος της ελληνικής πλευράς προς τον οργανισμό, με σκοπό την αποστολή βοήθειας στην αντιμετώπιση της μόλυνσης στον Σαρωνικό.

    Ο κ. Μητσοτάκης, που επανέλαβε και την Τετάρτη –  κατά την παρουσία του στην Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για το περιβάλλον –  την καταγγελία του, με μορφή ερώτησης προς τον υπουργό, δέχθηκε την επίθεση του κ. Κουρουμπλή. Ο υπουργός Ναυτιλίας, φωνάζοντας προς τον κ. Μητσοτάκη που βρισκόταν στο βήμα πως «είναι αδιάβαστος» και λέει «ψέματα», υποστήριξε πως η αίτηση έγινε άμεσα, αλλά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός δεν είχε διαθέσιμο πλοίο για να συμμετέχει στην επιχείρηση.

    Ωστόσο, η εκπρόσωπος τύπου του EMSA διέψευσε τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης, τονίζοντας πως αφενός η αίτηση έγινε το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, ημέρας Τρίτης (η βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου), αφετέρου πως υπήρχαν διαθέσιμα 16 πλοία.

    Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με τίτλο «Ψεύτης με σφραγίδα ο κ. Κουρουμπλής», αναφέρεται χαρακτηριστικά:

    «Μετά την σημερινή επιβεβαίωση της Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA), κυρίας Russeva, ότι η Κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του».

    Τι απαντά το υπουργείο Ναυτιλίας

    Ανακοίνωση ωστόσο εξέδωσε και το υπουργείο Ναυτιλίας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα όσα δήλωσε η κα Russeva. Σύμφωνα, λοιπόν, με το υπουργείο, οι δηλώσεις της διαψεύδουν πως το ελληνικό αίτημα έγινε με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά μόνο με δύο!

    Παράλληλα, αναφέρει πως μπορεί να υπήρχαν 16 πλοία διαθέσιμα, αλλά βρίσκονταν πολύ μακριά για να είναι σύντομα στην Ελλάδα.

    Αναλυτικά η απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας:

    Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της EMSA Radina Russeva, όπως δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος.

    Αποδεικνύουν ότι το ελληνικό αίτημα προς την EMSA κατατέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι στις 13 όπως υποστηρίζει τόσες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης. Δηλαδή κατατέθηκε δύο ημέρες μετά το ναυάγιο και όχι τέσσερις όπως λέει ο αρχηγός της Ν.Δ. Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το ναυάγιο έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και όχι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

    Σε ότι αφορά τα 16 πλοία που είναι διαθέσιμα, ανά πάσα στιγμή, αρκεί να σκεφτεί κανείς, ποιο πλοίο είναι προτιμότερο. Αυτό που είναι ήδη στην Ελλάδα ή το πιο κοντινό στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στη Μάλτα και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10 κόμβων που αναπτύσσει, θα ερχόταν σε 3,5 ημέρες;

    Προφανώς το ελληνικό πλοίο, το οποίο ανέλαβε υπηρεσία, αμέσως μόλις τελείωσε την αποστολή που εκτελούσε.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο EMSA επιβεβαιώνει Μητσοτάκη και διαψεύδει Κουρουμπλή: Υπήρχαν 16 πλοία διαθέσιμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αποστάσεις από Κουρουμπλή παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ : Αυτές είναι οι ευθύνες σας! – Κουρουμπλής: Έχετε προσωπικό μένος μαζί μου



    ΣΧΟΛΙΑ