• Top Stories

    Η κακοκαιρία κλείνει σχολεία σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom
    κλειστα-σχολεια-λυκειο


    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου μετά από απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, 10 σχολεία Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πειραιά, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

    Πρόκειται για τα εξής σχολεία: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά,1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά,2ο Νηπιαγωγείο Πειραιά,12ο Νηπιαγωγείο Πειραιά,13ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 17ο Νηπιαγωγείο Πειραιά,31ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, 41ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά,44ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά,56ο Νηπιαγωγείο Πειραιά.

    Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία στη Δυτική Αττική, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου.

    Προβλήματα αντιμετωπίζουν Πιερία, Βέροια και Λάρισα

    Στην Πιερία λόγω της υπερχείλισης πολλών χειμάρρων και των έντονων καιρικών συνθηκών, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν. Με ανακοίνωσή της η ΔΔΕ Πιερίας ενημερώνει ότι κατόπιν αποφάσεων των Δήμων, Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού αύριο 17-11-2017 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Ακόμη για σήμερα 16-11-2017 και αύριο 17-11-2017 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι Εσπερινές σχολικές μονάδες, Εσπερινό Γ/σιο Κατερίνης, Εσπερινό ΓΕΛ Κατερίνης και Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης.

    Με απόφαση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη για το υπόλοιπο της Πέμπτης 16/11/2017, διακόπτονται τα μαθήματα , στις σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις) των Τ.Κ. Βεργίνας, Ριζωμάτων, του Δήμου Βέροιας.

    Την ίδια ώρα στη Λάρισα, δε θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στη Μελιβοία και στο Στόμιο του δήμου Αγιάς και τα νηπιαγωγεία σε Μελοβοία,Στόμιο και Αγιόκαμπο.

    Σε επιφυλακή τα νησιά του Ιονίου

    Ταυτόχρονα την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, αποφάσισαν οι δήμαρχοι των τριών νησιών, λόγω έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

    Παράλληλα, ο Δήμος Ζακύνθου καλεί τους πολίτες να μην βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

    Στην Ζάκυνθο, σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος του νησιού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι «λόγω της συνεχιζόμενης διάρκειας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της περιορισμένης -για τους γνωστούς λόγους- αποκομιδής των απορριμμάτων, τίθεται σε επιφυλακή όλο το προσωπικό του Δήμου έως και την Κυριακή, 19/11/2017».

    Όπως αναφέρει ο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή όλα τα επίμαχα 24ωρα, ενώ καλεί τους πολίτες, έως την Κυριακή 19/11/2017 να μη βγάζουν στους δρόμους και στους κάδους ογκώδη ή απορρίμματα, «δεδομένου ότι έχουμε και την εμπειρία των πλημμυρικών φαινομένων του προηγούμενου χειμώνα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο – Κλειστή η Πατησίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέο Σοκ! Ένας ακόμα νεκρός εντοπίστηκε στη Νέα Πέραμο – Στους 16 τα θύματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κανονικά η κυκλοφορία στην έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στην Ελευσίνα

     



    ΣΧΟΛΙΑ