• Top Stories

    Ψάχνουν ελληνικές μίζες στην PETROBRAS της Βραζιλίας

    Siemens


    Μια καταγγελία για δωροδοκία στελεχών της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας PETROBRAS για να δίνονται πληροφορίες για ναυλόσημα σε Έλληνες εφοπλιστές βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών.

    Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της βραζιλιάνικης εταιρίας.

    Οι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης αναλαμβάνουν να ερευνήσουν ενδεχόμενη τέλεση των αξιόποινων πράξεων της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    Η καταγγελία για μίζα

    Η κατάθεση του πρώην διευθυντή της PETROBRAS, Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα, είναι η αφορμή για την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

    Ο κ. Κόστα φέρεται να κατέθεσε στις βραζιλιάνικες αρχές οτι ο Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κ. Κ., του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων για να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της PETROBRAS.

    Κατά τον καταγγέλλοντα, ο πρόξενος επί τιμή μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες για ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρία.

    Αυτές τις πληροφορίες φέρεται να τις μετέδιδε σε τουλάχιστον 20 εταιρίες, με τις περισσότερες αν όχι όλες να ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές. Το όφελος ήταν η προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Στο «σφυρί» 36 αυτοκίνητα, μια πλειάδα από σκάφη και ένα… αεροπλάνο [λίστα]
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προφυλακιστέος κρίθηξε ξανά ο 29χρονος
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έχασε τον έλεγχο ο Τσίπρας στη Βουλή: «Κάτσε κάτω εσύ!»-Σε ποιον απευθυνόταν



    ΣΧΟΛΙΑ