array(0) {
}
        
    
Menu
2.07%
Τζίρος: 166.91 εκατ.

Οικογενειακή τραγωδία στον Χολαργό: Άνδρας πυροβόλησε την γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Γιάννης Τσιρώνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Comments

Την άποψη ότι μπορεί κάποιος για ιδιόχρηση να έχει ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι του, καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος, εξέφρασε ο Γιάννης Τσιρώνης. «Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί, που σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πω ότι να έχει στο μπαλκόνι του ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ, γι’ αυτό ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο» ανέφερε o αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στο Real fm υποστηρίζοντας ότι πρέπει επιτέλους οι ψυχοτρόπες ουσίες να αποποινικοποιηθούν και να μπουν στο συνταγολόγιο.

Παράλληλα, ο ίδιος τέθηκε υπέρ της νόμιμης και ελεγχόμενης χρήσης σε ειδικά σημεία για τους χρήστες ώστε να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα. «Είχαμε μια εκδήλωση με τους οικολόγους πράσινους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι λυπηρό να βλέπω μέρα μεσημέρι στο πνευματικό κέντρο ,μπροστά μας 10 άτομα να κάνουν χρήση. Δεν είναι δυνατό. Να πάνε σε ένα νοσοκομειακό φαρμακείο να κάνουν ελεγχόμενη χρήση» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, το κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και υπογράμμισε:

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι λόγω του κλίματος και είναι κάπως ξερικό αυτό το φυτό μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή. Φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν έρθει και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Στην παρατήρηση ότι το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να εγείρει πολιτικό ζήτημα, ο υπουργός είπε ότι:

«Δεν μπορούμε σε κάθε μεταρρύθμιση να έχουμε πολιτικό πρόβλημα. Δεν ήρθαμε για να αφήσουμε την Ελλάδα εκεί που ήταν πριν από 20 χρόνια. Η Ελλάδα προ 20 χρόνων οδήγησε στα μνημόνια α. Δεν νοσταλγώ την πριν το μνημόνιο εποχή.Το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της φαυλότητας. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας όταν η κάνναβης είναι ευρύτερα διαδεδομένη αντί να προστατεύσω τον χρήστη και να τον κάνω να είναι κάτω από την κρατική εποπτεία όπως το οινόπνευμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ για το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την κάνναβη: «Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγαλεία για τον Kαρανίκα: Ανέλαβε επικεφαλής για την οργάνωση του νομοσχεδίου για την κάνναβη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Στ. Πιτσιόρλας: Έρχονται δύο νέες μεγάλες επενδύσεις σε καπνοβιομηχανία και φαρμακευτική κάνναβη

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο «άδειασμα» του Τσίπρα από τους Οικολόγους Πράσινους
Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Γ.Τσίρωνης, συντάσσεται με τον Νάσο Ηλιόπουλο
Νέα πρόκληση Τσιρώνη: «Άγνοια πατριδογνωσίας» οι αντιδράσεις για το «Καστελόριζο που δεν είναι στο Αιγαίο»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτοάμυνα» τα αμερικανικά πλήγματα στο νότιο Ιράν
Αλέξης Τσίπρας: «Στηρίζουμε τη μεγάλη δημοκρατική και κοινωνική επανεκκίνηση» – Σήμερα η παρουσίαση του νέου κόμματος
Και ναι και όχι και παρών
Γιατί… ενοχλεί ο Γιάννης Στουρνάρας
Το σχέδιο του Μαξίμου για το νέο κόμμα Τσίπρα και το διπλό καμπανάκι στους υπουργούς
Η Μπαρτσελόνα του Αλέξη Τσίπρα και η παλιά συνταγή της ΝΔ
Η ώρα του… Μέσι Αλέξη, σκληρή μάχη για τον σταυρό στη Βόρεια Ελλάδα, ένα σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο, το ακατανόητο ΠΑΣΟΚ και το Βατερλώ του Φειδία
Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια
Σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ ο Νετανιάχου – Για «οδοντιατρική φροντίδα», αναφέρει το γραφείο του
Ισπανία: Περισσότερα από 9 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης