• Top Stories

    Γαλλικές εκλογές: Όλοι (πλην Μελανσόν) εναντίον της Λεπέν στο δεύτερο γύρο

    • NewsRoom
    H Μαρίν Λεπέν μιλά μπροστά από μια γαλλική σημαία

    Μαρίν Λεπέν


    Μπορεί ο πρώτος γύρος να εξελίχθηκε σε μια επιτυχία της Μαρίν Λεπέν η οποία κατάφερε να περάσει, όπως όλα δείχνουν στον γύρο της 7ης Μαΐου, ωστόσο κατά τη δεύτερη εκλογική διαδικασία θα βρει απέναντί της σχεδόν το σύνολο των κομμάτων.

    Αυτό άλλωστε φαίνεται από τις δηλώσεις των υποψηφίων μετά τα αποτελέσματα των exit poll. Συντηρητικοί και σοσιαλιστές πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν. Μεγάλη εξαίρεση αποτελεί ο υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο οποίος κάλεσε τους υποστηρικτές του να μην κατέβουν στις εκλογές ή να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

    Η αποχή δεν είναι επιλογή δήλωσε από την πλευρά του ο Φρανσουά Φιγιόν και κάλεσε τους οπαδούς του όχι μόνο να ψηφίσουν αλλά να ψηφίσουν και τον Εμανουέλ Μακρόν! Πάντως, ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων Λοράν Βακιέζ έχει διαφορετική άποψη για την ήττα: «Πληρώνουμε ακριβά τα σκάνδαλα. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι οι ιδέες μας είναι πλειοψηφία στην χώρα μας», είπε.

    O προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.

    Τον Εμάνουελ Μακρόν στηρίζει στον β’ γύρο και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

    Αλλά και ο τέως πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε: “Όπως και στον πρώτο γύρο έτσι και στις 7 Μαΐου θα ψηφίσω τον Μακρόν. Όλοι πρέπει να μετρήσουν τη βαρύτητα της στιγμής και να κάνουν τα πάντα για τη συσπείρωση. Για τη Γαλλία. Πρέπει να εγγυηθούμε μια μεγάλη ήττα της ακροδεξιάς οικοδομήσουμε μια ευρεία προεδρική πλειοψηφία, συνεπή και προοδευτική”

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συσπειρωθούν γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γαλλικές εκλογές: Μακρόν και Λεπέν περνούν στον επόμενο γύρο δείχνουν τα exit polls



    ΣΧΟΛΙΑ