• Top Stories

    Ενταση στη δίκη για τη δολοφονία του Θ. Γαλαζούλα στην Πεντέλη

    ανθρώπινα οστά


    “Αφήστε με να δω τον δολοφόνο”, φώναζε ο πατέρας του Θοδωρή Γαλαζούλα με επτά αστυνομικούς να μην μπορούν να κάνουν καλά τον δεμένο με χειροπέδες άντρα. Νωρίτερα, η μάνα του θύματος όρμησε στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 20χρονου.

    Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση έχει εξελιχθεί σε βεντέτα.

    Στις 15 Ιουλίου του 2017 ο πατέρας του άτυχου φοιτητή φέρεται ότι σκότωσε τον 59χρονο πατέρα του κατηγορούμενου Μανούσο Ριζάκη, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα.

    Μέσα στο δικαστήριο σήμερα, τα πνεύματα άναψαν όταν έφτασε, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο πατέρας του θύματος ο οποίος ειναι κρατούμενος στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία του πατέρα του κατηγορούμενου.

    Ο Παναγιώτης Γαλαζούλας φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες κάθισε στο εδώλιο φωνάζοντας ” Πού ειναι ο τσόγλανος , θέλω να τον δω . Αφήστε με, μόνο να τον δω θέλω”, με τη μητέρα του κατηγορούμενου, η οποια καθόταν λίγα μέτρα μακριά του, να του φωνάζει ” εμένα να κοιτάξεις ” .

    Η μητέρα του θύματος απάντησε ” χάσαμε παιδί , θες να αλλάξουμε θέση;”

    Χρειάστηκαν επτά αστυνομικοί για να συγκρατήσουν τον άνδρα ο οποίος εκτός εαυτού ούρλιαζε : “Με τον Μαζιώτη με εχουν στην απομόνωση , να με βάλουν μαζί με αυτόν (σ.σ. κατηγορουμενο) . Ήρθε και στην κηδεία να πετάξει λουλούδια στο παιδί μου “.

    Μητέρα κατηγορούμενου : Πολλά λες.

    Μητέρα θύματος: Λίγα λέει.

    Μητέρα κατηγορούμενου : Κοίτα με
    Αστυνομικός : θα περάσετε έξω αν συνεχίσετε

    Πατέρας θύματος: Πισώπλατα τον χτύπησε τι του λήστεψε του παιδιού μου, δεν είχε σπίτι να του δώσει χρήματα;

    Μητέρα κατηγορούμενου: Κόψε το θέατρο ….

    Ο πατέρας και η μητέρα του θύματος απάντησαν με κατάρες ενώ ο άνδρας οδηγήθηκε κυριολεκτικά σηκωτός από τους αστυνομικούς έξω από την δικαστική αίθουσα καθώς αφού δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ζητούσε να παραμείνει προκειμένου να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορουμενο ο οποίος όλη αυτή την ώρα βρισκόταν στα κρατητήρια .

    “Θέλω να τον δω, δεν φεύγω ” φώναζε.

    Ο 23χρονος κατηγορουμενος ο οποίος επιςης φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες βρισκόταν συνεχώς σε κλοιό αστυνομικών οι οποίοι τον προστάτευαν .

    Σήμερα, κανείς δεν επιτρεπόταν να μπει στη δικαστική αίθουσα χωρίς προηγουμένως να έχει ελεγχθεί από τους αστυνομικούς και ειδικά μηχανήματα εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων.

    Τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας αποσκοπούσαν στο να μη συνεχιστεί η βεντέτα μεταξύ των οικογενειών δράστη και θύματος.
    Ο Θοδωρής Γαλαζούλας δολοφονήθηκε, κατά το κατηγορητήριο, από τον 22χρονο για προσωπικές διαφορές, στις 8 Μαΐου του 2016 στην Πεντέλη.

    Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά από καταδίωξη στις 24 Νοεμβρίου του 2016.

    Το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Νοεμβρίου λόγω κωλύματος των δικηγόρων.

    Κατά την έξοδο του από το δικαστήριο ο 23χρονος κατηγορούμενος δέχτηκε φραστική επίθεση από φίλους του θύματος.



    ΣΧΟΛΙΑ