• Top Stories

    Φίλης vs Τσίπρας: Τα F-16 είναι «λύτρα» για την αμερικανική προστασία

    • NewsRoom


    Αιχμές κατά Τσίπρα-Καμμένου για τη συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών F-16 που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για στήριξη της Ελλάδας με ανταλλάγματα τα εξοπλιστικά θέτοντας το ζήτημα αν «σε καιρούς δύσκολους μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα».

    «Το κόστος για τη συμφωνία για τα F-16 τη μάθαμε από τα χείλη του Τραμπ» αποκάλυψε ο βουλευτής πρώην υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης. «Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα ήταν επωφελής για την πατρίδα μας. Ο Τραμπ ρητορικά έστω αναγνώρισε την ανάγκη να ρυθμιστεί το χρέος και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ένα συμβούλιο υπουργών προκειμένου να συζητηθούν επενδύσεις για την Ελλάδα. Άρα λοιπόν έχει ένα στοιχείο στήριξης. Βεβαίως είναι μια στήριξη με ανταλλάγματα. Και τα ανταλλάγματα σε πρώτη φάση από ότι βλέπουμε είναι τα εξοπλιστικά. Όμως, σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα, τα έχουμε ανάγκη; Κι αν είναι η φθηνότερη δυνατή επιλογή εξοπλισμών; Όλα αυτά πρέπει να τα κουβεντιάσουμε, δεν είναι μια εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Χρειάζεται μια εθνική ευθύνη» τόνισε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Φίλης, είχε γίνει μια συζήτηση τον Σεπτέμβριο στην επιτροπή εξοπλισμών στη Βουλή, αλλά το κόστος ήταν ανοιχτό. «Βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία, τι γίνεται με το κουρδικό και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν προτάσεις για τα εξοπλιστικά και πρέπει να υπάρξει και αποκλιμάκωση» πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί ο Μητσοτάκης χτίζει προφίλ του νέου ηγέτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πολάκης ξαναχτύπησε: Βάλτε την ΠΟΕΔΗΝ να βρει πανούκλα και πυρετό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάγκαλος: Με μαντινάδες σχολίασε το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ