• Οικονομία

    ΣΕΠΕ: «Έκρηξη» στην παγκόσμια βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

    • NewsRoom


    Σύμφωνα με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η αξία της παγκόσμιας αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για το 2016 υπολογίζεται στα €3,084 τρισ. και το 2017 αναμένεται να φτάσει τα €3,187 τρισ.

    Για μία ακόμη χρονιά, το 2017 θα βρει την παγκόσμια βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με θετικό πρόσημο ανάπτυξης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΠΕ.

    Αυτό οφείλεται στις δραστικές αλλαγές που φέρνει, σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό, δηλαδή την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών μέσα στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων και των δημοσίων οργανισμών.

    Με οριακή πτώση για την Ελλάδα αναμένεται να κλείσει το 2017

    Όσον αφορά την ελληνική αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αναμένεται οριακή πτώση,καθώς εκτιμάται ότι η χρονιά θα κλείσει κινούμενη πτωτικά κατά 0,8% και θα ανέλθει στα €5,655 δισ., έναντι €5,7 δισ. που ήταν το 2016.

    Το θετικό στοιχείο είναι πως ο ρυθμός της πτώσης βαίνει μειούμενος, καθώς το 2016 ο κλάδος παρουσίασε πτώση 2,6% έναντι της αμέσως προηγούμενης χρονιάς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2015 ήταν στο -2,5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν.Καραμούζης: Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Λονδίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες super τιμές για τις τράπεζες βλέπει η AXIA: Ποια μετοχή θα κερδίσει 182%

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΔΝΤ: Βρήκαμε τη «χρυσή τομή» με την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες-Επιφυλάξεις για τα «κόκκινα δάνεια»



    ΣΧΟΛΙΑ