• Top Stories

    Γ. Οικονόμου: Σε νέες δικαστικές περιπέτειες η Ocean Rig

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Στην τελευταία έγγραφη δήλωση της στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η εταιρεία γεωτρήσεων Ocean Rig, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου , αποκάλυψε πως εκκρεμεί εναντίον της ακόμη μία δίκη.

    Η εταιρεία του κ. Οικονόμου είχε κάνει αίτηση, η οποία και έγινε δεκτή, για την υπαγωγή της στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ, καθώς ήταν αδύνατο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

    Τώρα η Ocean Rig θα ξαναβρεθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων καθώς η μήνυση που έγινε από μερίδα πιστωτών για απάτες βάλλεται εναντίον της ίδιας, δύο θυγατρικών της, δύο εκτελεστικών στελεχών της και της διαχειρίστριας εταιρείας TMS, αλλά και εναντίον άλλων.

    Στην καταγγελία συμπεριλαμβάνονται εννέα περιπτώσεις παρατυπιών. Στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η απόκρυψη στοιχείων από τον νόμο με σκοπό την υποβοήθηση και συνέργεια σε παράτυπες μεταφορές. Η Ocean Rig φυσικά και αρνείται της κατηγορίες.

    Μάλιστα με δήλωση που εξέδωσε, η εταιρεία του κ. Οικονόμου αναφέρει πως «εμείς και η διοίκησή μας πιστεύουμε ότι η καταγγελία είναι άνευ αξίας και σχεδιάζουμε να υπερασπιστούμε σθεναρά τους εαυτούς μας ενάντια στους ισχυρισμούς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι Έλληνες κινήθηκαν στην αγορά των μεταχειρισμένων τάνκερ την περασμένη εβδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Τσαντάνης: Θεαματική αύξηση τζίρου και συρρίκνωση ζημιών για τη Seanergy Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Πιστιόλης: Εξασφάλισε deal ύψους 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ