• Top Stories

    Β. Μαρινάκης: Ποιος είναι ο νέος διευθυντής της Capital Product Partners

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management - ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners, της οποία ηγείται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοίνωσε πως η Capital GP, ο γενικός της συνεργάτης, προχώρησε στον διορισμό του Gurpal Grewal, στο ανώτατο διοικητικό συμβούλιο της  Capital Product Partners.

    Ο Grewal έρχεται να αντικαταστήσει τον Νικόλαο Συντυχάκη, ο οποίος παραιτήθηκε από το επταμελές διοικητικό συμβούλιο στις 16 Νοεμβρίου όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Capital Product Partners.

    Μαρινάκης
    Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Archimidis της Capital Product Partners (CPP) είναι χωρητικότητας 8.266-teu και κατασκευής του έτους 2006

    Ποιος είναι ο Gurpal Grewal

    Πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, στην εταιρεία που ηγείται ο κ. Μαρινάκης, ο Grewal ήταν τεχνικός διευθυντής στην Capital Ship Management και ακόμη πριν κατείχε την ίδια θέση (ταυτόχρονα) στις ναυτιλιακές εταιρείες Quintana Shipping Co. και Marmaras Navigation Ltd.

    Είναι ένας εξουσιοδοτημένος μηχανικός με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την επίβλεψη, πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου αλλά και LNG και LPG πλοίων.

    Από το 2004 έως το 2008, ο Grewal ήταν μέλος της επιτροπής συμβουλίου διευθυντών  της Quintana Maritime Co. Μεταξύ του Ιουνίου του 1998 και του Σεπτεμβρίου του  2005, διετέλεσε τεχνικός διευθυντής και κύριος επιθεωρητής του Lloyd’s Register of Shipping and Industrial Services στην Ελλάδα. Πριν από αυτό, είχε τη θέση του ανώτερου μηχανικού επιθεωρητή στο τμήμα υπηρεσιών του στόλου της Lloyd’s Register στο Λονδίνο.

    Από το 1996 έως το 1998 εργάστηκε ως βοηθός επικεφαλής επιθεωρητής  στο γραφείου John J. McMullen & Associates, Νέα Υόρκη, όπου και και προχωρούσε στην εποπτεία των νεότευκτων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων στην Ισπανία. Πριν από το 1996, ο Grewal δούλεψε για 10 χρόνια ως ανώτερος μηχανικός στη Lloyd’s Register, επιβλέποντας την κατασκευή νεότευκτων πλοίων σε διάφορα ναυπηγεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνοδος για τις παραγγελίες νεότευκτων bulk carriers – Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των containerships

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το νέο ναυτιλιακό εγχείρημα της πέμπτης γενιάς της οικογένειας Μάτσα



    ΣΧΟΛΙΑ