• Top Stories

    Νέοι μπελάδες για τον Μακρόν λόγω άσεμνης φωτογραφίας

    • NewsRoom
    Εμμανουέλ Μακρόν Γαλλία εκλογές

    Εμμανουέλ Μακρόν


    Σάλο προκαλεί στη Γαλλία φωτογραφία του Εμανουέλ Μακρόν στο πλάι δύο νεαρών μαύρων ανδρών, ο ένας εκ των οποίων κοιτώντας τον φωτογραφικό φακό κάνει άσεμνη χειρονομία. Η φωτογραφία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Μαρίν Λεπέν.

    Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη διάρκεια επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στον Άγιο Μαρτίνο, στις γαλλικές Αντίλλες. Ο Μακρόν περιστοιχίζεται από δύο νεαρούς μαύρους άνδρες, ο ένας εκ των οποίων, ο οποίος δεν φοράει μπλούζα, κάνει την άσεμνη χειρονομία, σηκώνοντας το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

    «Δεν βρίσκουμε καν λέξεις για να εκφράσουμε την οργή μας. Στη Γαλλία δεν αξίζει σίγουρα αυτό. Είναι ασυγχώρητο!» έγραψε σε tweet η ηγέτιδα της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

    Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να εκτονώσει την πολεμική διαβεβαιώνοντας ότι «αγαπάει κάθε παιδί της (γαλλικής) Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από τις ανοησίες τους».

    «Στόχος μου είναι να βοηθήσω αυτήν τη νέα γενιά» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ο ένας από τους δύο νέους στην φωτογραφία, στο σπίτι του οποίου προσκλήθηκε, πρόσφατα βγήκε από τη φυλακή για ληστεία.

    «Δεν θα διδαχθούμε τίποτα από τις δηλώσεις μίσους» συνέχισε και «πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι η νέα γενιά μας, επειδή έχει συγκεκριμένο χρώμα ή κάποια στιγμή κάνει ανοησίες, δεν έχει τίποτα να διδαχθεί» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μακρόν σε άνεργο: Διασχίζω το δρόμο και σου βρίσκω δουλειά (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατσάδα Μακρόν σε 15χρονο: Πάρε πτυχίο, βρες δουλειά και μετά κάνε επανάσταση (video)



    ΣΧΟΛΙΑ