• Top Stories

    ΝΔ: Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό στενή επιτήρηση

    • NewsRoom


    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μετά την χθεσινή απόφαση του Eurogroup, σημειώνοντας αυτή καταδεικνύει το γεγονός πως η χώρα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση. Η κ. Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «για περισσότερα από τέσσερα χρόνια άφησε να κακοφορμίσει η υπόθεση των κόκκινων δανείων. Αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας επιδίδεται σε κρεσέντο διορισμών και ασχολείται με ρουσφέτια».

    «Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση. Η μη επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών στερεί πόρους από την ελληνική οικονομία και δεν βοηθά στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας. Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πράξη ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και για περισσότερα από τέσσερα χρόνια άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων χωρίς να εξασφαλίσει την πρώτη κατοικία των πολιτών. Αντίθετα, επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο παροχών και διορισμών με προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αντί να λύνει τα προβλήματα, ασχολείται με ρουσφέτια» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Ξεπερνά κάθε φαντασία, ήταν το σχόλιο της κ. Σπυράκη όταν ρωτήθηκε για την πρόταση της υπουργού Πολιτισμού για ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα από τα Σκόπια. Μάλιστα, υποστήριξε ότι μεταξύ του Κώστα Βαρώτσου και ενός υπουργού αυτής της κυβέρνησης «δεν υπάρχει αμφιβολία ποιον να πιστέψουμε».

    Για τη φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ ευρωβουλευτή και υποψήφιου βουλευτή η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, ωστόσο είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση, θα ακούσουμε την πρόταση και μετά θα τοποθετηθούμε». Σε κάθε περίπτωση πάντως χαρακτήρισε «θετικό μέτρο ότι αυξάνεται ο αριθμός των υποψήφιων γυναικών κάτι που το υιοθετεί η ΝΔ».

    Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην πάρει 180 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία στην Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος το άρθρο 32, απάντησε ότι «ελπίζουμε ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα αναιρέσουν τον εαυτό τους. Και ο αυτοεξευτελισμός έχει τα όριά του. Σε κάθε περίπτωση η θέση της ΝΔ είναι να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο για αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής».

    Όσον αφορά το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι, η εκπρόσωπος της ΝΔ απηύθυνε ερώτηση στην κυβέρνηση ποιες ενέργειες έχει κάνει, για να μην επαναληφθούν τα ίδια. Όπως είπε, το τηλέφωνο εκτάκτων αναγκών, το 112, δεν λειτουργεί, ενώ από τις 3.200 κατεδαφίσεις που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν έχουν γίνει περισσότερες από 30.

    Όπως σημείωσε το πόρισμα δεν έδειξε μόνο ένα διαλυμένο κράτος, αλλά αποκάλυψε και την απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών εκείνες τις ημέρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Όχι» από Eurogroup στην εκταμίευση της δόσης – «Αγκάθι» ο νέος νόμος για πρώτη κατοικία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: «Πρόοδος, αλλά δεν έχουμε ακόμα συμφωνία για την πρώτη κατοικία»



    ΣΧΟΛΙΑ