• AUTO

    Toyota: Ριζική ανανέωση σε όλα τα μοντέλα ετοιμάζει ο ιαπωνικός κολοσσός

    toyota


    Αναδιαρθρωτικές αλλαγές ετοιμάζει η Toyota με τα υβριδικά και μηχανικά της μοντέλα να μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Η Toyota μάλιστα αναμένεται να αλλάξει το 60% του στόλου της μέχρι το τέλος του 2021.

    Μετά την ανακοίνωση του νέου κινητήρα και των νέων αυτόματων κιβωτίων της Toyota,στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πληροφορίες που θέλουν τον ιαπωνικό κολοσσό να λανσάρει πλήθος νέων μηχανικών και υβριδικών συνόλων, αλλά και συστημάτων μετάδοσης.

    Συγκεκριμένα, εντός των επόμενων πέντε ετών η μάρκα θα παρουσιάσει 9 νέους κινητήρες, οι οποίοι θα διατίθενται σε 17 διαφορετικές εκδόσεις. Επιπλέον στη φαρέτρα της Toyota θα ενταχθούν 10 ολοκαίνουργια υβριδικά συστήματα, ενώ από τα τέσσερα νέα συστήματα μετάδοσης θα δημιουργηθούν 10 διαφορετικές εκδόσεις κιβωτίων ταχυτήτων.

    Αυτή η αλλαγή σελίδας για την Toyota πρόκειται να συμβεί κυρίως προκειμένου να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον ο στόλος των αυτοκινήτων της. Πέραν αυτού θα μειωθεί δραστικά και ο αριθμός των κινητήρων της μάρκας σε ποσοστό της τάξεως του 40 τοις εκατό.

    Σε συνδυασμό τέλος, με την ευρεία χρήση της πλατφόρμας TNGA της μάρκας, αναμένεται να μειωθούν δραστικά τα κόστη της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν εκπτώσεις στην ποιότητα και τις επιδόσεις, ενώ φυσικό επακόλουθο θεωρείται και η μείωση των τιμών αγοράς. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν από τον ιαπωνικό κολοσσό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Peugeot 308 R: Η αυτοκινητοβιομηχανία περνά στην αντεπίθεση με 400 ίππους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ξεχάστε την BMW M4 GTS! 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Toyota “σπάει” το φράγμα της… ταχύτητας. Έρχονται τα νέα αυτόματα κιβώτια με 8 ή 10 ταχύτητες!



    ΣΧΟΛΙΑ