• City Stories

    Οκτώ λόγοι για να βγείτε στη Νέα Σμύρνη

    • NewsRoom
    Νέα Σμύρνη


    Η Νέα Σμύρνη μας αρέσει γιατί έχει μπόλικο πράσινο και άπλα, μία από τις ωραιότερες πλατείες της Αττικής αλλά και μία από τις πιο ζωντανές πιάτσες. Συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε τα αγαπημένα μας στέκια στην περιοχή, από μεζεδοπωλεία μέχρι cozy cafe και ροκ μπαράκια.

    New Habits

    Το New Habits επί της πλατείας έχει φανατικούς πελάτες από τις γειτονιές των Νοτίων Προαστίων κι όχι μόνο. Το καλαίσθητο βιομηχανικό design και η παρεΐστικη διάθεση το καθιστούν ιδανική επιλογή για ένα χαλαρό καφέ στην πλατεία τα πρωινά αλλά και για βραδινή έξοδο. Στα συν η μεγάλη γκάμα από ευφάνταστα cocktails, με αγαπημένο μας το Zombie (με ένα ιδιαίτερο mix blend παραγωγής του New Habits). Το λαχταριστό brunch που σερβίρεται τα Σαββατοκύριακα είναι ένας ακόμη λόγος να προτιμήσουμε. 25ης Μαρτίου 25, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9311745.

    new habits

    Classic Nouveau

    Κομψό, ατμοσφαιρικό και ήσυχο, το Classic Nouveau έχει την φιλοσοφία ότι η ζωή μας γλιστράει μεταξύ του πρωινού καφέ και του απογευματινού κρασιού. Κατά τη διάρκεια της μέρας φιλοξενεί τους λάτρεις του καλού, ποιοτικού καφέ (είναι speciality, εισάγεται από την Κολομβία και καβουρδίζεται εδώ), μέχρι να φτάσει η ώρα για την απόλαυση μιας εξαιρετικής ποικιλίας κρασιού με πιατέλες αλλαντικών και τυριών από επιλεγμένους προμηθευτές. Για τη λίστα του έχει επιλέξει περισσότερες από 60 ετικέτες παραγωγών από την Ελλάδα, πολλές εκ των οποίων μπορείτε να απολαύσετε και σε ποτήρι. Ελ. Βενιζέλου 25, Νέα Σμύρνη, τηλ: 210 9316535

    Πειραιάς

    Pop Up

    Το μαγαζί της Νέας Σμύρνης που εδώ και 13 χρόνια έχει γίνει συνώνυμο της διασκέδασης. Το concept του δεν άλλαξε ποτέ και το Pop Up κατάφερε να φέρει στην περιοχή κόσμο από όλες τις γωνιές της Αθήνας. Στα δυνατά χαρτιά του, τα καλύτερα cocktails της περιοχής και οι ψαγμένες μουσικές από διαφορετικούς DJs. Highlight το Piso Bar- το μπαρ που βρίσκεται στο βάθος του μαγαζιού- όπου όλη η Αθήνα μαζεύεται τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα για τα σούπερ parties του με Έλληνες και ξένους DJs. 25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ. 211 2137 681

    Πειραιάς

    Άρωμα Πλατείας

    Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια στη Νέα Σμύρνη, που λειτουργεί ως cafe αλλά και ως bar, με διαφορετικούς χώρους. Το χειμώνα μας αρέσει να καθόμαστε στο ατμοσφαιρικό σαλόνι του υπογείου που θυμίζει κάτι από χειμερινό σαλέ. Το αναμμένο τζάκι, οι άνετοι μεγάλοι δερμάτινους καναπέδες, τα έργα τέχνης που διακοσμούν τον χώρο και η θέα στον κήπο δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό για να πιεις τον καφέ σου και να αράξεις με την παρέα παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια. 25ης Μαρτίου 19, Πλατεία Ν. Σμύρνης, τηλ. 210 9357505.

    Νέα Σμύρνη

    Επιτόκιο

    Θρυλικό στέκι για τους Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο, από το 1987, το ροκάδικο αυτό έχει γράψει τη δική του ιστορία. Εξώφυλλα δίσκων σε μορφή κολλάζ, ταμπέλες και καδράκια με παλιές διαφημίσεις στους τοίχους και χαμηλός φωτισμός. Εδώ θα έρθετε για να ακούσετε καλή ροκ μουσική και να πιείτε μπύρες με την παρέα σας. Μ. Αλεξάνδρου & Παλαιολόγου, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9350232.

    Νέα Σμύρνη

    Bar.B.Q

    Σταθερή αξία για ψαγμένους κρεατοφάγους, το Bar.B.Q αγαπά το κρέας στις νέες ποικιλίες που κυκλοφορούν στην αγορά, το ψήνει ολόσωστα και το σερβίρει όπως πρέπει. BAR.B.Q burger με φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, πανσέτα (12 ωρών) με σος από passion fruit και πουρέ σελινόριζας, μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος που συνοδεύεται από πουρέ πατάτας με wasabi, σπαλομπριζόλα Αργεντινής (rib eye από black angus) και μαριναρισμένο κιλότο στην σχάρα, ολόκληρο και κομμένο σε φέτες, είναι μερικά από τα πιάτα που έχουμε ξεχωρίσει. Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9319 675, από €20 το άτομο, www.barbq.com.gr

    Νέα Σμύρνη

    Amigos

    Κλασική και αγαπημένη επιλογή για μεξικάνικη κουζίνα, προσφέροντας διαρκώς νέες συνταγές με επίκεντρο τα λαχταριστά fajitas, τα τραγανά tacos, τα χειροποίητα burritos, τα καυτερά chili con carne και άλλεs παραδοσιακέs γεύσειs σε γενναιόδωρεs μερίδεs. Μας άρεσαν τα supreme nachos (τραγανά τσιπς καλαμποκιού με σος από τυρί τσένταρ, καρέ φιλέτο κοτόπουλου, sour cream, salsa ranchera και guacamole). Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, www.amigos.gr, από €18 το άτομο.

    Νέα Σμύρνη

    Μαρουβάς

    Μία από τις καλύτερες επιλογές για κρητική κουζίνα στην περιοχή. Η διάσημη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη δημιούργησε ένα πρωτότυπο μενού, με έμπνευση από την αυθεντική γευστική κρητική παράδοση. Το οφτό αντικρυστό αρνάκι, το κρητικό πιλάφι με στακοβούτυρο πετεινό και ζυγούρι, τα σφακιανά λουκάνικα, οι ασκόλυμπροι, οι χανιώτικες παραδοσιακές πίτες, το αυθεντικό μυζηθρομπούρεκο και το παγωτό με ξεροτήγανα είναι μερικές μόνο από τις διάσημες κρητικές σπεσιαλιτέ που θα δοκιμάσετε εδώ. Κάθε εβδομάδα οργανώνονται κρητικά γλέντια με λυράρηδες. Ελ. Βενιζέλου 78, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109323001, από €20 το άτομο.

    Νέα Σμύρνη

    Πηγή: arttable.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώδεκα ζεστά στέκια στα Εξάρχεια, που συχνάζουν καλλιτέχνες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπλε Παπαγάλος: Το ρετρό μαγαζί του Μεταξουργείου



    ΣΧΟΛΙΑ