• Top Stories

    Μήνυμα Μητσοτάκη για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

    • NewsRoom
    mitsotakis μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    «Η εκλογή του Αθ. Εξαδάκτυλου με 62% στην Προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι σημαντική» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο λογαριασμό του στο twitter και πρόσθεσε:

    «Όχι μόνον γιατί σε μια ακόμα κάλπη αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δείχνει ότι ο ιατρικός κόσμος έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

    Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ επικράτησε στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), την Κυριακή 3 Μαρτίου. Στη διαδικασία συμμετείχαν 380 πρόεδροι και εκλέκτορες ιατρικών συλλόγων.

    Τις 9 από τις 15 έδρες του ΔΣ του ΠΙΣ εξασφάλισε η παράταξη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ (η οποία προέκυψε από τη συνεργασία γιατρών του κεντροδεξιού χώρου και έλαβε το 62% των ψήφων).

    Στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο η «γαλάζια» παράταξη και η επικεφαλής Ματίνα Παγώνη έλαβε το 80%.

    Δύο έδρες έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αγωνιστικό Μέτωπο», η οποία στο περασμένο ΔΣ του ΠΙΣ κατείχε 3 έδρες. Ουσιαστικά, την άλλη έδρα την έλαβε ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος κατήλθε χωρίς την κομματική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την οποία βρισκόταν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Το «Ενωτικό Κίνημα» που ίδρυσε ο κ. Ψυχάρης, γιατρός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έλαβε 1 έδρα.

    Από 1 έδρα έλαβαν η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), η ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) και το Αγωνιστικό Κίνημα (ΑΡΣΙ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρώτη δύναμη η ΝΔ στους γιατρούς – Βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τεράστια η ζημιά για τους ασφαλισμένους από τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ



    ΣΧΟΛΙΑ