ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πετρελαιοκηλίδα αγνώστου προελεύσεως έχει εμφανιστεί και ρυπάνει σε μεγάλο βαθμό παραλία της Μυκόνου. Η μόλυνση στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού έγινε αντιληπτή χθες το πρωί και αμέσως μετέβη κλιμάκιο λιμενικών όπου έκανε αυτοψία και πήρε δείγματα για εξέταση, ενώ η σχετική αναφορά έχει σταλεί στην Εισαγγελία Σύρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύπανση διαπιστώθηκε το πρωί της Τετάρτης, 30/5. Οι κάτοικοί της περιοχής είδαν στην παραλία Φώκος – Μάου μαύρες κηλίδες και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Μυκόνου.
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο αξιωματικών όπου διαπίστωσαν ποσότητα διασκορπισμένων σταγονιδίων μαύρης κολλώδους ουσίας κατά μήκος της ακτής, πιθανώς από πετρελαιοειδή παράγωγα.
Αμέσως πήραν δείγματα και φωτογραφικό υλικό προκειμένου να σταλούν για περαιτέρω εξέταση ενώ ειδοποιήθηκε και συνεργείο του Δήμου Μυκόνου για τον καθαρισμό της παραλίας.
Πηγή φωτό: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μύκονος, το νησί της αυθαιρεσίας: Πρόστιμα 1,6 εκατ. ευρώ σε 4 ημέρες – Απτόητοι οι ιδιοκτήτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η άγνωστη Μύκονος μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Λίζυς Μανωλά
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μύκονος: Αριθμός ρεκόρ – Από 100% εως 300% αυξημένα έσοδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ και Λίβανος αναμένεται να πραγματοποιήσουν απευθείας συνομιλίες τις επόμενες ημέρες
- Γιατί οι ξένοι οίκοι συνεχίζουν να ποντάρουν στις ελληνικές τράπεζες
- «Νόμιμος στόχος η Ουκρανία, έχει εμπλακεί στον πόλεμο», δήλωσε Ιρανός Αξιωματούχος
- Bloomberg: Δεύτερο δεξαμενόπλοιο της Dynacom του Γιώργου Προκοπίου πέρασε με ασφάλεια από τα Στενά του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.