• Top Stories

    Ραφήνα: Με σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού ο απεγκλωβισμός των πυρόπληκτων από τις παραλίες

    • NewsRoom

    (εικόνα αρχείου)


    Σκάφη του Λιμενικού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός όλων όσοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις παραλίες στο Μάτι Αττικής, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Πεντέλης, θα αποστείλει η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης, θα γίνει εκτροπή των πλοίων και δεν θα δέσουν στο λιμάνι της Ραφήνας, ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακός φόρτος.

    Παράλληλα, με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη αποπλέουν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό να μεταβούν στο Ζούρμπερι και να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.

    Όταν φτάσουν εκεί, η φρεγάτα θα κατεβάσει τις βάρκες της (ΠΑΚ), καθεμιά από τις οποίες χωρά 20 άτομα, και θα ξεκινήσει η επιχείρηση μεταφοράς των εγκλωβισμένων στα δύο πλοία.

    Νωρίτερα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έγιναν τουλάχιστον 20 παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν παραμείνει στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

    Εκκλήσεις εγκλωβισμένων επίσης προκάλεσαν σοκ, όταν ένας εκ των περίπου 200 ατόμων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο Μάτι δήλωσε στο ραδιόφωνο του realfm “Είμαστε 200 άνθρωποι στο λιμάνι στο Μάτι. Οι περισσότεροι βρίσκονται στη θάλασσα. Δεν υπάρχει ψυχραιμία, ο κόσμος είναι πανικοβλημένος. Υπάρχουν παιδιά με εγκαύματα, χρειαζόμαστε βοήθεια”.

    Όπως τόνισε ο κ. Μάριος, «δεν γίνεται να μας προσεγγίσει ούτε ελικόπτερο ούτε αυτοκίνητο, πάρα μόνο από τη θάλασσα».

    «Καίγονται τα πάντα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αναπνεύσουν», δήλωσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην Αθήνα επιστρέφει εκτάκτως ο Αλέξης Τσίπρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμαρχος Ραφήνας: Φοβάμαι ότι υπάρχουν νεκροί από την φωτιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκίνησε να βρέχει στην Ανατολική Αττική – Ελπίδες για την κατάσβεση της φωτιάς



    ΣΧΟΛΙΑ