Κοινωνία

Μαφία φυλακών: Για σκευωρία σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου κάνουν λόγο οι συνεργάτες του

  • NewsRoom


Για σκευωρία σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου κάνουν λόγο οι συνεργάτες του στο γραφείο του, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. Ο δικηγόρος, που απολογείται σήμερα στον ανακριτή για το κακούργημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, φέρεται κατά το κατηγορητήριο να συμμετείχε στη λεγόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ Γ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια παράδοξη, όσο και άδικη φημολογία ενάντια στον διακεκριμένο νομικό και δικηγόρο κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά γιατί έλαβε τέτοιες διαστάσεις και το ποιος επωφελείται από αυτή.

Το Νοέμβριο του 2014, ο Γ. Αντωνόπουλος υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης και επέζησε από πραγματικό θαύμα. Οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό.

Σε δύο μέρες ξεκινάει η κατ’ έφεσιν δίκη της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο της φημολογίας: επιχειρείται να παρουσιαστεί ο Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι το πραγματικό θύμα της δολοφονικής απόπειρας ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ο ήδη καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ως δήθεν «θύμα»!

Αφορμή της φημολογίας αποτέλεσε η επαφή του Γ. Αντωνόπουλου με έναν αλβανό κρατούμενο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου και την οποία ο Γ. Αντωνόπουλος αποδέχθηκε, γιατί ο κρατούμενος αυτός γνώριζε και μπορούσε να τον  πληροφορήσει –όπως και έγινε– για την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν. Έκτοτε, υπό διαρκές κράτος φόβου, έγινε η όποια συνέχιση της επαφής του Γ. Αντωνόπουλου με τον εν λόγω κρατούμενο, πάντα με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Είναι προφανές ότι η σκευωρία αυτή πολύ γρήγορα θα καταρρεύσει και η δικαιοσύνη θα φωτίσει την αληθινή διάσταση και θα δώσει τη λύση στην υπόθεση. Επιπλέον, θα αποκαλυφθούν τα σκοτεινά κίνητρα όσων δημιούργησαν και συμβάλουν στη φημολογία και στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων.

Είναι σαφές ότι η επίθεση που δέχεται ο διακεκριμένος συνεργάτης και επικεφαλής του γραφείου μας Γ. Αντωνόπουλος είναι κατάφορα άδικη. Εμείς οι επί χρόνια συνεργάτες του, ως επαγγελματίες δικηγόροι, δηλώνουμε παρόντες και στο πλευρό του, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Εμείς καλύτερα από όλους, γνωρίζουμε τόσο το ήθος και την εντιμότητά του, όσο και την πραγματικότητα.

Αθήνα, 01.04.2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Μαφία φυλακών Κορυδαλλού»: Αρνούνται κάθε εμπλοκή οι δικηγόροι – Τι κατέθεσε ο Άρης Φλώρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O εγκέφαλος της μαφίας του Κορυδαλλού σχεδίαζε να επιτεθεί σε Βορίδη και Φλώρο μέσα στο δικαστήριο


ΣΧΟΛΙΑ