• Κοινωνία

    Λαθρεμπόριο χρυσού: «Κάρφωσε» τον Ριχάρδο στην απολογία του ο Σύρος υπαρχηγός του κυκλώματος

    Ριχάρδος

    Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος


    «Εκτελούσα τις εντολές του Ριχάρδου» φέρεται να είπε στην απολογία του ο υπαρχηγός, κατά τις αρχές, του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού. Ο Σύρος είναι ένας από τους 4 κατηγορουμένους που μετά τις χθεσινές απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

    Σήμερα, οι απολογίες στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς συνεχίζονται με τις απολογίες ακόμα 18 από τους 63 συλληφθέντες.

    Χθες απολογήθηκαν 16 κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 4 κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος (μαζί με τον ενεχυροδανιστή Ριχάρδο) υποστήριξε απολογούμενος ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηριων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών και αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα.

    Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή. Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και ξάδερφος του πρώτου. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

    Οι άλλοι δύο προφυλακιστέοι κατηγορούνται ότι μετέφεραν το χρυσό από την Ελλάδα στην Τουρκία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Κούγιας: Νόμιμες όλες οι δραστηριότητες του Ριχάρδου, δεν προκύπτει αξιόποινη πράξη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ριχάρδος – Φουρθιώτης: Αυτές είναι οι συνομιλίες τους για τις «μαύρες» αμοιβές – Πόσο κόστιζαν οι πληρωμένες συνεντεύξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή έλαβε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος



    ΣΧΟΛΙΑ