• Κοινωνία

    Λαμία: Νεκρός 15χρονος ποδηλάτης από σύγκρουση με ΙΧ- Τραυματίας ο αδερφός του (pics)

    • NewsRoom

    Το τροχαίο στην Λαμία με τον νεκρό 15χρονο ποδηλάτη.


    Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα με ποδήλατα για μια παρέα παιδιών στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, αφού παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ένας 15χρονος να χάσει τη ζωή του.

    Το τροχαίο δυστύχημα εκτυλίχθηκε λίγο έξω από την πόλη της Λαμίας, όταν, περίπου κατά τις 10 το βράδυ, ένας ασυνείδητος οδηγός επιχείρησε προσπέραση στο σημείο όπου τα παιδιά οδηγούσαν τα ποδήλατά τους. Ωστόσο, το διερχόμενο όχημα συγκρούστηκε με τα ποδήλατα, με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να βρει τραγικό θάνατο.

    Παράλληλα, από θαύμα γλίτωσαν ο δίδυμος αδελφός του, αλλά και ένας ακόμη φίλος τους.
    Το τροχαίο στην Λαμία με τον νεκρό 15χρονο ποδηλάτη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 44χρονος Αλβανός υπήκοος, που έπεσε πάνω στην παρέα των παιδιών με τα ποδήλατα, τραυματίζοντας σοβαρότατα το 15χρονο παιδί, το οποίο, λίγη ώρα αργότερα, κατέληξε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

    Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο μια περίπου πέντε ποδήλατα, τα οποία διέθεταν φώτα μπρος και πίσω, κινούνταν στο δρόμο Αχινού – Καραβόμυλου μέσα στο χωριό, στο ύψος του «Γκλαντζούνη», όταν το αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με εκείνα, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω τους.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο οδηγός φέρεται να τα είδε την τελευταία στιγμή και, ενώ κατάφερε να αποφύγει το πρώτο, έχασε τον έλεγχο και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο δεύτερο ποδήλατο, ενώ χτύπησε ελαφρά και το τρίτο.

    Το τροχαίο στην Λαμία με τον νεκρό 15χρονο ποδηλάτη.
    Αποτέλεσμα ήταν το ένα από τα παιδιά να τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ενώ τη γλίτωσε ο δίδυμος αδερφός του και ένας ακόμη συνομήλικος φίλος τους.

    Πάνω από το τραυματισμένο παιδί έσπευσαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο τραγικός πατέρας, που είναι γνωστός γιατρός. Ο ίδιος, αλλά όσο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν ό,τι μπορούσαν, προκειμένου για να διακομιστεί ζωντανός ο 15χρονος στο Νοσοκομείο Λαμίας.

    Το παιδί έφτασε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου και διασωληνώθηκε αμέσως, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε από τα σοβαρότατα τραύματά του, προκαλώντας ανυπολόγιστη θλίψη και πόνο, τόσο στην οικογένειά του, όσο και στην τοπική κοινότητα, που συγκλονίστηκε από το δυστύχημα.

    Το τροχαίο στην Λαμία με τον νεκρό 15χρονο ποδηλάτη.
    Σημειώνεται ότι ο οδηγός συνελήφθη από τους αστυνομικούς του ΑΤ Στυλίδας και παραμένει υπό κράτηση.

    Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο οδηγός να ήταν μεθυσμένος, γι’ αυτό και έχει παρθεί δείγμα αλκοολομέτρησης για εξέταση, όπως άλλωστε προβλέπει και το πρωτόκολλο. Ταυτόχρονα, παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο το εάν το όχημα κινούνταν ή όχι με μεγάλη ταχύτητα.

    Ταυτόχρονα, ένα σενάριο που επικρατεί είναι ότι ο οδηγός προσπάθησε να προσπεράσει τα ποδήλατα που κινούνταν στην άκρη του δρόμου, με αποτέλεσμα να παρασύρει θανάσιμα τον 15χρονο.

    Μάλιστα, μετά τη σύγκρουσή του με το πρώτο ποδήλατο, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και χτύπησε το ακόμη ένα ποδήλατο.

    Το τροχαίο στην Λαμία με τον νεκρό 15χρονο ποδηλάτη.

    Για το τροχαίο στη Λαμία σήμανε συναγερμός σε ΕΚΑΒ και αστυνομία. Μέσα σε λίγη ώρα, ασθενοφόρο παρέλαβε τον 15χρονο τραυματία, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

    Την προανάκριση για το τροχαίο στη Λαμία διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Στυλίδας.

    Το τροχαίο στην Λαμία με τον νεκρό 15χρονο ποδηλάτη.



    ΣΧΟΛΙΑ