• Top Stories

    Η Lagarde μας εκπλήσει ευχάριστα: Για πάντα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα!

    • NewsRoom
    ΔΝΤ

    Christine Lagarde. Επικεφαλης IMF (ΔΝΤ)


    Μια παλιά ιδέα της δεκαετίας του ’90, η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, ήλθε εκ νέου στο προσκήνιο, στη διάρκεια των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Aspen», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Aspen του Κολοράντο, με συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο. Την αναφορά ανάλογης πρότασης είχε εκφράσει και στο παρελθόν η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη.

    Christine Lagarde, Φεστιβάλ Ιδεών Aspen
    Christine Lagarde, Φεστιβάλ Ιδεών Aspen

    Μάλιστα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, στην οποία τέθηκε το σχετικό ερώτημα, τη χαρακτήρισε πολύ καλή ιδέα, ωστόσο είπε πως θα πρέπει να ξεκαθαριστούν διάφορα ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων τη διαφάνεια και την επιτροπή που θα έχει την ευθύνη των χειρισμών.

    Την ερώτηση προς την Christine Lagarde έθεσε η αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Aspen και υπεύθυνη για τη διοργάνωση του «Φεστιβάλ Ιδεών», Kitty Boone.

    kitty boone
    Kitty boone, υπεύθυνη διοργάνωσης, «Φεστιβάλ Ιδεών Aspen”

    «Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή – δεν χρειάζεται να χτίζουμε στάδια που θα γεμίζουν σκόνη και χόρτα και να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τον κόσμο; Βρείτε μια τοποθεσία στην Ευρώπη που είναι νομότυπο το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων», ήταν η παρέμβαση της κυρίας Boone.

    lagarde

    Σε αυτή την ερώτηση η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ απαντά «Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση και σας ευχαριστώ. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν που σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) με τον πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί», στηρίζοντας έτσι από την μεριά της την πρόταση.

    Η Christine Lagarde διευκρίνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάμβανε την εποπτεία και να διασφαλιστεί ότι υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία.

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπενθύμισε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι εξαιτίας της Ολυμπίας, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και η οποία έχει φιλοξενήσει τόσους πολλούς φανταστικούς αθλητές, ως μέρος των αρχών που είχαν οι Έλληνες, «νους υγιής εν σώματι υγιή», κατέληξε η Christine Lagarde .

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/ta-kokkina-dania-trone-ti-diikisi-tou-tchs/57712



    ΣΧΟΛΙΑ