• Top Stories

    Η κουτοπονηριά επιμένει παρά τα λουκέτα για φοροδιαφυγή: Παραβίασαν τη σφράγιση της ΓΓΔΕ

    • NewsRoom
    Γιώργος Πιτσιλής

    Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)


    Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγείται ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, που πιάστηκε το περασμένο Σάββατο για φοροδιαφυγή καθώς δεν είχε κόψει ούτε μία απόδειξη για περίπου 30 παρέες στο κατάστημά του. Βάσει μάλιστα της νέας διάταξης οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έβαλαν 48ωρο λουκέτο στην επιχείρηση και πάλι όμως η ελληνική κουτοπονηριά ξαναχτύπησε! Όπως διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης παραβίασε τη σφράγιση του καταστήματός του πριν από την παρέλευση του 48ώρου (έληγε σήμερα στις 11.00), με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ακολούθως να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

    Υπενθυμίζεται ότι  κατά τον έλεγχο που έγινε στην ψαροταβέρνα ”Βασίλης” στην Περαία, ο ιδιοκτήτης απέδωσε τη μη έκδοση των αποδείξεων σε αμέλεια και αβλεψία υπαλλήλου που είχε πρόσφατα προσληφθεί. Οι δικαιολογίες του όμως δεν έπεισαν τους ελεγκτές της ΓΓΔΕ, η ταβέρνα σφραγίστηκε και τοποθετήθηκε ειδική σήμανση στην οποία αναγραφόταν στα ελληνικά και τα αγγλικά: “σφραγίστηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων”.

    Η αρχή των ελέγχων έγινε από τη Μύκονο, την πιο τουριστική περιοχή της Ελλάδας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι εφοριακοί έκαναν την επίσκεψή τους στο Rakkan και το Nammos.Τυχεροί στάθηκαν στην περίπτωση του μαγαζιού Rakkan, που βρίσκεται στο Καλό Λιβάδι της Μύκονου, το οποίο, είχε φιλοξένησε το Σάκη Ρουβά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews.gr, σημειώθηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις, κυρίως για τη μη έκδοση αποδείξεων. Η κάθε απόδειξη (από αυτές που δεν εκδόθηκαν) κοστολογούνται από 500 έως 2 χιλιάδες ευρώ.

    Από την άλλη πλευρά άκαρπη ήταν η προσπάθειά τους  στο Nammos τη βραδιά που τραγουδούσε ο Αντώνης Ρέμος. Όπως όλα έδειξαν, όλες οι αποδείξεις κόπηκαν σωστά χωρίς να υπάρξει κάποια παράβαση. Ο τζίρος που σημείωσε το μαγαζί μάλιστα, εκείνη την ημέρα, έφτασε το 1 εκατ. ευρώ, ενώ το δημόσιο πρόκειται να εισπράξει 190 χιλιάδες ευρώ μέσω της φορολόγησης (Φ.Π.Α).

    Τα παρατράγουδα, όμως, δεν άργησαν να φανούν. Στη Ρόδο ιδιοκτήτες ενός από τα μεγαλύτερα club του νησιού αρνήθηκαν τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Όλα ξεκίνησαν, όταν τέσσερις ελεγκτές της ΓΓΔΕ πλησίασαν στην πόρτα του μαγαζιού, ζητώντας να μπουν μέσα, κάτι που οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αρνήθηκαν, λέγοντας τους με θρασύτητα ότι “δεν μπορείτε να μπείτε μέσα”. Μάλιστα, τους προειδοποίησαν να φύγουν λέγοντας “φύγετε να μην έχουμε άλλα”. Με απόφαση της ΓΓΔΕ το club υποχρεώθηκε σε αναστολή της λειτουργίας του για λίγες ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθώς η άρνηση ελέγχου αποτελεί μεν παράβαση όμως δεν εμπίπτει στην πρόσφατη απόφαση της ΓΓΔΕ για 48ωρο λουκέτο της επιχείρησης εάν υποπέσει σε παραβάσεις. Tα ίδια μπλεξίματα αναμένεται να έχουν το Rakkan της Μυκόνου και το La Luna στην Αντίπαρο.

    Αμείλικτος , λοιπόν, φαίνεται ο Γιώργος Πιτσιλής της ΓΓΔΕ, απέναντι στη φοροδιαφυγή. Μάλιστα, τη σκληρή στάση του φανερώνει και η δήλωσή του: “ουδείς ξεμπερδεύει με το πρόστιμο. Το πρόστιμο είναι η αρχή και όχι το τέλος”. Κρίνοντας από τη μέχρι τώρα διάθεση του, το μόνο σίγουρο είναι πως έπεται συνέχεια.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/pitsilis-48oro-louketo-se-katastimata-pou-forodiafevgoun-amesi-ischi-piani-ke-rakkan/64851

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ