• Κοινωνία

    Κούγιας: Ο 14χρονος Ρομά δεν εμπλέκεται στην υπόθεση του Περάματος

    • NewsRoom
    Ο Αλέξης Κούγιας καθισμένος σε μία πολυθρόνα

    Αλέξης Κούγιας


    Νέα δεδομένα στην υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα και του θανάτου του 20χρονου Ρομά φέρνει η δήλωση του ο συνήγορος των 7 αστυνομικών, Αλέξη Κούγια, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής τους στον εισαγγελέα.

    Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας, οι 7 αστυνομικοί δεν αναγνώρισαν τον 14χρονο Ρομά, ο οποίος εμφανίστηκε και υποστήριξε πως ήταν αυτός ο τρίτος συνεπιβάτης του οχήματος, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης.

    Όπως ανέφερε ο κ Κούγιας  «όλοι οι αστυνομικοί ήταν κατηγορηματικοί ότι το πρόσωπο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο με το οποίο διέφυγε. Διαφέρει και ως προς το ύψος και ως προς τον σωματότυπο». Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, υποπτεύονται πως «η επιλογή» αυτού του προσώπου έγινε λόγω της ηλικία του, επειδή είναι «ποινικά, ουσιαστικά ανεύθυνο να επιφορτιστεί αυτός τις βαριές κατηγορίες», αλλά και για να υπάρξουν νομικοί ισχυρισμοί που θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την υπερασπιστική γραμμή των αστυνομικών πως βρίσκονταν σε άμυνα.

    Υπενθυμίζεται πως ο 14χρονος Ρομά είχε υποστηρίξει πως ήταν εκείνος ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος. Ο ανήλικος είχε παρουσιαστεί μαζί με την δικηγόρο του στα δικαστήρια του Πειραιά, λέγοντας πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πρώτα και μετά έκανε ο ίδιος όπισθεν, πέφτοντας πάνω τους.

    Νωρίτερα, οι επτά αστυνομικοί, στα πολυσέλιδα υπομνήματά τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων επέβαιναν στο άσπρο Hyundai, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

    Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

    Ακολουθήστε το Mononews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Διαβάστε επίσης

    Πέραμα: Απολογήθηκαν οι έξι από τους επτά αστυνομικούς και ο 14χρονος Ρομά



    ΣΧΟΛΙΑ