• Κοινωνία

    Καιρός: Φεύγουν οι άνεμοι, έρχονται οι καταιγίδες

    • NewsRoom
    Καιρός: Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει


    Στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Αρχικά, στο Ιόνιο νωρίς το πρωί, σποραδικές καταιγίδες και το απόγευμα και τη νύχτα και στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ και αργά τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ.

    Αττική

    Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα μέρη, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    Στο Ιόνιο νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και στη συνεχεία από το απόγευμα τοπικές βροχές και τη νύχτα στα βόρεια και πάλι σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα μέρη, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ και αργά τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελαχίστη θερμοκρασία τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, η ελαχίστη θερμοκρασία τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα βόρεια αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Στα νότια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια, θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η ελαχίστη θερμοκρασία τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία και από τα νοτιοδυτικά, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και έως τη νύχτα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, πιθανώς καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αργά τη νύχτα στο νοτιοανατολικό Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία έως το βράδυ σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς, τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μέρη, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποθρασύνονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές: Τα κόλπα για μπλόκο στους πλειστηριασμούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΣΕΕ: Άγριο ξύλο τα ξημερώματα πριν από το συνέδριο στη Ρόδο! Τέσσερις τραυματίες (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ξεκλειδώνουν» τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων οι ελληνικές τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ