• Κοινωνία

    Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στην οικία του Aμερικανού πρέσβη

    • NewsRoom
    Geoffrey Pyatt

    Geoffrey Pyatt. Αμερικανος Πρέσβης


    Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνο στην οικία του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

    Οι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Με ανάρτησή τους στo Ιndymedia ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που έγινε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτήρισε την επίθεση ως «παιδαριώδη βανδαλισμό».

    «Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της διοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο Twitter.

    Η αστυνομία κινητοποιήθηκε στην γύρω περιοχή και, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές.

    Να σημειωθεί πως στην αμερικανική πρεσβεία στην είσοδο του γκαράζ, άγνωστοι είχαν ρίξει καπνογόνο πριν από περίπου τρεις μήνες. Παράλληλα, είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του πρέσβη γίνεται στόχος επίθεσης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ