• Top Stories

    Καμμένος: Ο Τσίπρας μου είπε ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές

    • NewsRoom


    Εν μέσω οξείας αντιπαράθεσης με βουλευτές της ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    «Η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, αλλά έχει να κάνει με ένα δίλημμα που λανθασμένα έφερε ο πρωθυπουργός, αν συμφωνούμε ή όχι με την Συμφωνία των Πρεσπών. Λέω ‘όχι’ στην Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε.

    «’Όχι’ στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτή τη συμφωνία, με την οποία διαφώνησα, διαφωνώ και θα διαφωνώ. Την ίδια θέση είχα και την περίοδο του Σημίτη, όταν έγινε το πρώτο μεγάλο έγκλημα, η παραχώρηση του όρου Μακεδονία με την ενδιάμεση συμφωνία, την οποία στήριξαν τότε οι δήθεν ευρωπαϊκές και προοδευτικές δυνάμεις της ΝΔ. Διαφώνησα και το 2007, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή, στις προγραμματικές της δηλώσεις, έθεσε ως στόχο την ονομασία με προσδιορισμό erga omnes. Τότε διαφώνησα και είναι καταγεγραμμένα αυτά.

    » Οι ΑΝΕΛ συμφώνησαν ότι το ελληνικό κράτος δεν θα συμφωνήσει ποτέ με ονομασία που να έχει αναφορά στον όρο Μακεδονία. Αυτή είναι η πάγια θέση μας και ποτέ δεν άλλαξε. Είμαστε σε μία κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο. Στη Βουλή μέσα δεν συγκρούονται δύο διαφορετικές απόψεις. Εκείνοι που συμφωνούν και εκείνοι που δεν συμφωνούν. Συγκρουόμαστε τρεις απόψεις. Εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνεί όπως έχει διαμορφωθεί, με την άποψη της αντιπολίτευσης και με τη θέση που εκφράζουμε εμείς και προσφάτως ο κ. Λεβέντης» είπε ο κ. Καμμένος.

    «Ο Τσίπρας μου είπε ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές»

    Ο κ. Καμμένος συνέχισε: «Στη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης και στη συμφωνία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας με εμένα, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα ψηφίσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με συμφωνία με τον όρο Μακεδονία. Τον Ιούνιο μας είπαν ότι η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές. Τον Νοέμβριο άλλαξε και μας είπαν ότι η συμφωνία θα έρθει τον Μάρτιο. Δύο φορές ο κυβερνητικός εταίρος μου άλλαξε».

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι στήριξε την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ τον Ιούνιο, επειδή διαφορετικά δεν θα γινόταν η έξοδος από το μνημόνιο.

    Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Απευθυνόμενος προσωπικά στον «αγαπητό Αλέξη», θυμήθηκε τις ημέρες του καλοκαιριού του 2015, και τον κάλεσε επικαλούμενος την «πολιτική του ευαισθησία» να σταματήσει την διαδικασία για την κύρωση της συμφωνίας και να προσφύγει στον λαό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θεοδωράκης: Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει θετική ψήφο στην κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δανέλλης: Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί χωρίς την τωρινή κυβέρνηση δεν θα υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Live: Η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ