• Κοινωνία

    Κακοκαιρία Φίλιππος: Χιόνια ξανά από το μεσημέρι στην Αττική – Στους -16 βαθμούς ο υδράργυρος στο Σέλι Ημαθίας

    • NewsRoom
    Εθνική Οδός

    Εθνική Οδός


    Προς τα ανατολικά φαίνεται πως κινείται η κακοκαιρία «Φίλιππος» που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και φέρνει πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

    Τις πρωϊνές ώρες σήμερα, σημειώθηκαν πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία -16,1 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται στο Σέλι Ημαθίας.

    Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής καταγράφηκαν σε Βλάστη Κοζάνης (-15,5), Άγιο Παύλο Ημαθίας (-14,3), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-13,9), Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (-13,4), Περτούλι Τρικάλων (-13,1) και Βόλακα Νευροκοπίου (-13,1).

    Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στις Σποράδες, στην Εύβοια και την Αττικοβοιωτία.

    Η χιονοκαιρία θα επιμείνει στα ηπειρωτικά τμήματα η οποία όμως θα εξασθενήσει μετά τις μεσημβρινές ώρες.

    Πιο ήπιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε όλη την επικράτεια με μόνη εξαίρεση την περιοχή της Κρήτης όπου κατά διαστήματα θα υπάρξουν ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

    Ισχυρός θα είναι ο παγετός στη βόρεια Ελλάδα καθώς ο υδράργυρος ξεκινάει από τους -12 βαθμούς Κελσίου νωρίς το πρωί.

    Στην Αττική αναμένεται μια πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το μεσημέρι.

    Νέες πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Αττική λίγο μετά τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το βράδυ.

    Μέσα στο λεκανοπέδιο προβλέπονται τοπικές βροχές και χιονόνερο, με διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα.

    Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας.

    Προς τα βόρεια τμήματα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κανονικά η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτ. Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω

    Κανονικά διεξάγεται, από τις 09:40 η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτ. Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω, μετά την άρση της σχετικής απαγόρευσης που είχε επιβληθεί από χθες το βράδυ.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, αποφασίστηκε η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες (10/3), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της ΔΠΛ Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

    Διαβάστε επίσης

    Κακοκαιρία Φίλιππος: Διακοπή κυκλοφορίας στην Καισαριανή προς Υμηττό – Οι κλειστοί δρόμοι στην Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ