ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τασούλας: Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης αποτελεί μια από τις απλούστερες αλλά πιο αποτελεσματικές πράξεις πρόληψης
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας που παρουσιάσθηκαν σήμερα μόνο το 38,7% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, το 68,2% έχει λάβει την πρώτη δόση και το 31,8% δεν έχει ακόμη κληθεί ούτε για τον πρώτο εμβολιασμό.
Σε ότι αφορά, δε, τους πολίτες 70 με 79 ετών, τον κύκλο εμβολιασμού ολοκλήρωσε μόλις το 2,4% και η πρώτη δόση χορηγήθηκε στο 19,8%. Η κατάσταση βελτιώνεται στους οίκους ευγηρίας: την πρώτη δόση έλαβε το 91,2% των ηλικιωμένων και την δεύτερη το 75,2%.
Για τους γιατρούς, νοσοκόμους, ψυχολόγους και το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 91,6% και 75,2%.
Βάσει των στοιχείων αυτών γίνεται άμεσα κατανοητή η έκκληση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, να επικεντρωθεί, στο εξής, η εκστρατεία εμβολιασμού, στους πολίτες άνω των 70 ετών, και να περιορισθεί η χορήγηση των σκευασμάτων κατά της Covid-19, σε όσους ανήκουν σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες (εκτός των γιατρών και νοσοκόμων) που έως τώρα ευνοήθηκαν από την εκστρατεία εμβολιασμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ετήσια άδεια εργαζόμενων : Τι αλλάζει από το 2026
- Δωρεά σπέρματος Δανία: Η «βιομηχανία», η έλλειψη ενιαίου πλαισίου και η πρωτοβουλία της Ελλάδας
- Έλαντ Γίφρατς: «Η Βέτα είναι η βασίλισσα της γύρω ομορφιάς»
- Αλέξης Πατέλης στο mononews: H αξιοπιστία δεν χτίζεται μόνο με δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά και με το ποια κοινωνία θέλεις να είσαι