• Top Stories

    Εισαγγελείς προς κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Πολάκη: Σεβαστείτε τη Δικαιοσύνη!

    • NewsRoom
    ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ


    Την αντίδραση της Ενώσεως Εισαγγελέων προκάλεσαν τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος αναφερόμενος στον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης είπε ότι «πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότερο και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας». Επίσης, τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας να υπάρξουν φυλακίσεις ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων αναφέρεται: «Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης,  η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

    » Καλεί τους εκπροσώπους της Kυβέρνησης,
    • να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και
    • να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη  ανεξαρτησία της που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το τερματίζει ο Πολάκης: Περιγράφει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη λέγοντας «πρέπει να τους σπρώχνουμε» (ηχητικό ντοκουμέντο)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή



    ΣΧΟΛΙΑ