• Κοινωνία

    Υπόθεση Πάτρας: Νέα δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας


    Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να σκοτώσει την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα και 10 μήνες πριν από τη δολοφονία της, με αποτέλεσμα το παιδάκι να υποστεί τετραπληγία.

    Σε αυτή την κρίση κατέληξε ο εισαγγελέας, προχωρώντας στην άσκηση νέας ποινικής δίωξης σε βάρος της μητέρας. Κατηγορείται πλέον και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης τον Απρίλιο του 2021.

    Για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας η Πισπιρίγκου παραμένει  προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Κορυδαλλού και αύριο το πρωί αναμένεται να μεταχθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για να δώσει απολογία και για τη νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει.

    Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης είχε προ καιρού παραλάβει τη δικογραφία για τη δολοφονία της 9χρονης προκειμένου να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή όχι της μητέρας σε δίκη για τη δολοφονία της κόρης της.

    Ωστόσο, μελετώντας τα στοιχεία της δικογραφίας και τις δεκάδες καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών κατέληξε στην άποψη ότι η μητέρα επιχειρούσε  να σκοτώσει το παιδί της από το 2021.

    Τώρα η 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η οποία διερευνά την υπόθεση, καλεί την Ρούλα Πισπιρίγκου σε απολογία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας κρίνει ότι η απόπειρα δολοφονίας έγινε μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Οι γιατροί έχουν καταθέσει ότι η μικρή νοσηλευόταν εκεί χωρίς παθολογικά ευρήματα.

    Ξαφνικά το παιδί έπαθε καρδιακή ανακοπή και ο εισαγγελέας εκτιμά ότι οφείλεται σε εξωτερική επέμβαση και δη από τη μητέρα της. Τότε οι γιατροί έσωσαν το παιδί.



    ΣΧΟΛΙΑ