• Top Stories

    Υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα- Νέα επιδείνωση από το πρωί της Πέμπτης

    • NewsRoom
    καιρός


    Ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της χώρας, αφήνοντας πίσω της τέσσερις  νεκρούς και σοβαρές υλικές ζημιές. Κι ενώ οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές μετρούν τις “πληγές” τους και τα συνεργεία δήμων και Πυροσβεστικής δουλεύουν πυρετωδώς για την αντιμετώπιση των καταστροφών, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα επιδείνωση από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

    “Στην κεντρική και δυτική Μακεδονία  όπου επλήγησαν κυρίως οι περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ένας μέρος της Θεσσαλίας, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν όλη μέρα με μικρή ύφεση το βράδυ”, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο  ο κ. Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ. Οι καταιγίδες, πρόσθεσε, “έχουν πλέον μετατοπιστεί  στην περιοχή της Λακωνίας, και του Αργολικού Κόλπου. Υπάρχει ύφεση στις δυτικές περιοχές ακόμη και στην Καλαμάτα που είχε σοβαρά προβλήματα. Η ύφεση θα διαρκέσει έως το βράδυ απόψε και θα ξαναρχίσει χαράματα να επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα”.

    Όσο για το εύρος των καταστροφών που άφησε πίσω της η νεροποντή στην πόλη της Καλαμάτας, εξηγεί ότι μέσα σε λίγες ώρες  έπεσε πολύ μεγάλη ποσότητα νερού -υπολογίζεται πάνω από 100 χιλιοστά στην Καλαμάτα για 6-12 ώρες – γι αυτό και είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, που σε συνδυασμό με την ύπαρξη καμένων περιοχών και παρεμβάσεων ή παραλείψεων του ανθρώπινου παράγοντα δημιούργησαν τα προβλήματα.

    flood

    flood

    kairos

    Σύμφωνα με τον κ. Λάλο, η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σχεδόν όλη μέρα αύριο σε μια ζώνη από το Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική αύριο θα σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες αλλά φαίνεται ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα”.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/afxanonte-ta-thimata-tis-sfodris-kakokerias-tris-nekri-sti-messinia-mia-agnooumeni-sti-thessaloniki/72189

     

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kontominas-kalogritsas-anavlithike-rantevou-den-dichni-na-viazete-afentiko-tou-alpha/72244

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/sta-macheria-ke-pali-stournaras-kivernisi/72206

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ